r
Nosalty Logó

Török kecskesajtos-chilis téglalap pide

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Török kecskesajtos-chilis téglalap pide
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Pide feltét

Összesen 682 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Pide feltét

Összesen 2047 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Pide feltét

Összesen 189 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1891 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    1173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    454 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    4440 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 682 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.6 g

Zsír

  • Összesen
    91.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5673.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    839 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1032 mg
  • Nátrium
    3519 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    622.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    652 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    531 micro
  • α-karotin
    193 micro
  • β-karotin
    1361 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    13321 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 2047 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1224 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

Tészta

Pide feltét

Elkészítés

Tészta

  1. Egy csésze langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt. Kimérjük a lisztet egy tálban.
  2. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, oregánót, olajat és a langyos vizet. Megdagasztjuk a tésztát. (Ha túl keménynek gondoljuk, tegyünk még hozzá kis langyos vizet. Ha túl hígnak, akkor még kevés lisztet.)
  3. Jól belisztezzük a tészta alatt és a tetejét is. Letakarjuk és kb. 1 óra hosszat kelesztjük.
  4. Egy gáztepsit bekenünk olajjal, beleigazítjuk a megkelt tésztát, jelen esetben téglalap formára. Széleit kissé behajtjuk.
  5. A paradicsompürés szószt rákenjük a tésztánk tetejére. Rápakoljuk a kolbászt, paradicsomot, paprikát. Ráreszeljük a tetszőleges sajtot, majd az apró kockára vágott kecskesajtot is rátesszük. Chilipaprika karikákkal megszórjuk.
  6. A sütőt begyújtjuk, a tepsit egyből be is toljuk. 200c-fokon sütjük. Kb. 25-30 perc elteltével megnézzük, és akkor jó, mikor a tésztánk alja már világosbarnás színű. Jó étvágyat!!

Pide feltét

  1. A sűrített paradicsomot, paparikakrémet, chiliszószt, oregánót, bazsalikomot, kakukkfüvet, borsot, sót összekeverjük kis tálban. Belereszeljük a vöröshagymát. Az egészet jól összekeverjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 418
  • Feltöltés dátuma: 2022. július 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerintem a kecskesajt és a chili nagyon feldobja ezt a török pidét. Laktató, nagyon finom ízkombinációk összessége jellemzi. Én most ezt téglalap alakúra nyújtottam, hogy legyen egy ilyen forma is...... :-))))

Hozzávalók

Tészta

Pide feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek