Tomatotree erdélyi rakott káposztája recept

Tomatotree erdélyi rakott káposztája
Tomatotree erdélyi rakott káposztája
100 perc / előkészület: 60 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lajos Marinak köszönjük! :)

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott káposzta, kolbászos-húsos rakott káposzta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát kicsit átmossuk, hogy ne legyen túlságosan savanyú, majd sós vízben feltesszük, és megfőzzük.
  2. A rizst a hagyományos módon megpároljuk.
  3. A szalonnát kockákra vágjuk, kiolvasztjuk, majd hozzádobjuk a felkockázott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, kicsit megdinszteljük.
  4. Beletesszük a felkarikázott kolbászt, azzal is kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a darált húst is. A húst fehéredésig sütjük, majd sóval, borssal és bőven majorannával meghintjük. Fedő alatt készre pároljuk.
  5. Egy nagy tűzálló tálat zsiradékkal kikenünk. A káposzta felét beleterítjük. Pár kiskanál tejföllel megpöttyözzük.
  6. A káposztára rétegezzük a párolt rizst, majd a darált hús következik. Erre is teszünk a tejfölből.
  7. Végül betakarjuk a maradék káposztával, és bekenjük a maradék tejföllel.
  8. 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje pirulni kezd. Tálaláskor további tejföllel kínáljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 2400 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 88
össznézettség: 56 393
elküldve: 11
receptkönyvben: 364
elkészítve: 15/23
Facebookon megjelent: 1

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
242 recept

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Orsolyka17
Orsika17 / Orsolyka17 Sun, 2016-12-04 12:36

Elkészítettem, és szörnyű lett. A káposzta előkészítése nem jó így, ugyanis roppanós maradt, és nem fonnyadt össze kellőképpen. Utána jártam, a káposztát kevés zsíron kell megpárolni, hogy olyan állagú legyen mint a torosban lévő káposzta.

bebice
bebice Wed, 2016-09-21 12:33

Hát én is megcsináltam,sose főztem még ezt az ételt,nem is ettem.30 éve vagyok a konyhában,de ilyen rosszat nem csináltam soha az életben,a kutyák ették meg.Darabjaira széthullott az egész étel mikor enni akartuk,a rizs és a darált hús szemekben állt a tányéron,nem egyben,a rizs megkeményedett benne,mert nincs összekeverve a hússal(kiszárította a sütő).A káposztának semmi íze,alulról az is száraz lett.Később mindenki azt mondta,hogy nem így kell készíteni ezt az ételt,hanem úgy mint a rakott kelt,hogy összekeverni a pörkölt szerű előre elkészített darált hússal.A képeden is látszik,hogy hullik szét az étel,ezt nem így kell készíteni,elnézést a véleményemért!

Mr Master
Mr Master és némi önirónia / Mr Master Tue, 2016-01-12 17:19

Nagy kedvenc! :) Én bolti savanyúkáposztából (zacskós) csináltam és hiba volt átmosni, mert alig volt íze.. :/ Uh aki szintén bolti káposztából csinálná, annak nem javaslom. Én nem főztem meg a káposztát, de jó lett :D

Yakuza
Yakuza Wed, 2013-12-25 15:05

Szia Tomatotree, nagyon gusztának néz ki e recepted és mivel a szilvásgombóc receptet is töled válsztottam, ami nagyon finom lett, ezért biztos vagyok benne, hoyg ez is isteni lesz :-) megírom, ha elkészült :-)

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Wed, 2013-12-25 21:40

Szia Yakuza! Hát ennek őszintén örülök és köszönöm! Holnap én is ezt főzöm a családnak :) remélem, nem okoz majd csalódást a Tieidnek sem, boldog ünnepet!

962