r
Nosalty Logó

Töltött káposzta édeskáposztából PeZsuRi konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Töltött káposzta édeskáposztából PeZsuRi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 511 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3056 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    473 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    125 micro
  • β-karotin
    500 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2385 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 511 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.3 g

Zsír

  • Összesen
    112.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    388 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4504.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    726 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    418 mg
  • Foszfor
    1982 mg
  • Nátrium
    1166 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.7 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    2838.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    715 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    961 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1313 micro
  • Kolin:
    580 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    751 micro
  • β-karotin
    3000 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    14307 micro
  • Lut-zea
    1776 micro
Összesen 3056 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    371 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát felaprítjuk, zsíron megpirítjuk, sózzuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Közben előkészítjük a húst.
  2. Tehát a darált húst egy tálba rakjuk, a rizst megmossuk, és hozzáadjuk a húshoz. Sózzuk, borsozzuk, vegetázzuk, belenyomunk egy gerezd fokhagymát, és hozzáadjuk az elkészített vöröshagymát. A konzerv paradicsom felét hozzáadjuk a húshoz, és jól összedolgozzuk.
  3. A káposzta torzsáját kivágjuk, forró, de nem lobogó vízbe helyezzük fejjel lefelé. A forró víztől a levelek leválnak a káposztáról, azokat kiszedjük, és kivágjuk a maradék keményebb ereket. A tölteléket belerakjuk a káposztalevelekbe úgy, hogy kicsi, tölcsér alakú formákat kapjunk. Nem kell túl szorosra feltekerni, hogy a rizsnek maradjon helye dagadni.
  4. A megmaradt káposztaleveleket hosszú csíkokra vágjuk, a fazék aljára rakjuk, majd megszórjuk apróra vágott szalonnával, majd jöhet egy sor töltött káposzta. Soronként megszórjuk szalonnával, és addig rakosgatjuk a töltött káposztákat is, amíg el nem fogynak. A fazekat felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a káposztákat, és feltesszük főni. Sózzunk egy kicsit.
  5. Mielőtt puhára főne, karikára vágott paradicsomot, TV paprikát, kaliforniai vagy pritamin paprika szeleteket rakunk a tetejére, majd a megmaradt fél doboz sűrített paradicsomot ráöntjük a tetejére. Fedő alatt hagyjuk, hogy puhára főjön. Amikor majdnem kész, akkor csinálunk egy világos rántást (zsír, liszt, hideg víz, szűrőn keresztül a fazékba keverjük). A rántás elhagyható, ha csak a töltött káposztákat tálaljuk. Személy szerint szeretem a szaftot is :-)
  6. Tálalásnál a fazék tetején képződött lecsót leszedjük, majd kiszedjük a töltelékeket tányérra, és a lecsót mellé tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5394
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kivételesen ez készült karácsonyi vacsorára, mert az ázsiai boltokban nem nagyon jutottam máshoz:-), azt kell, hogy mondjam, eléggé jól sikerült :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek