Tejfölös pogácsa thang zonggal recept

Tejfölös pogácsa thang zonggal
Tejfölös pogácsa thang zonggal
36 perc / előkészület: 20 perc főzés: 1 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szokásos menü, amikor a fiam egész napos meccsre megy, mindig pogácsát tankol fel. Itt volt az alkalom, hogy a számomra egyre népszerűbb thang zongot ebben is kipróbáljam. Jól működött, mint mindig.

hozzávalók / 12 adag

Thang zong

Tésztához

Tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

írós pogácsa, tejfölös pogácsa, kelt pogácsa thang zonggal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tang zong elkészítéséhez a vizet a liszttel csomómentesre keverjük, felforraljuk, és kb. 1 perc alatt krémes sűrűségűre főzzük. Kihűtjük.
  2. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, és az élesztőt felfuttatjuk benne habosra.
  3. Kenyérsütőgép üstjébe mérünk minden tésztához való anyagot, és a thang zongot is hozzáadjuk.
  4. A megkelesztett tésztát lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk, kinyújtjuk 1-1,5 cm-re, lekenjük a tojásfehérje-író keverékével, és a tetejére sajtot reszelünk.
  5. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, kicsit az oldalát megsodorgatjuk ujjaink között, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 20-30 percet újra kelesztjük.
  6. 200 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 15 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33x2 cm
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 548
elküldve: 2
receptkönyvben: 108
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1807 recept
hirdetés

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Senga88
Senga / Senga88 cs, 2014-03-13 16:55

Nagyon finom, csak nekem több liszt kellett hozzá, de így is isteni volt és nagyon puha! :-)

nyihaj
nyihaj / nyihaj v, 2013-10-20 17:13

Tegnap sütöttem, 1 óra múlva hírmondó sem volt belőle. 6 gyerek pusztította el, ahogy kiadtam nekik és a szomszéd kisfiú megfogta: "ez, puha!" - naná, hogy puha! :-D Sima liszttel sütöttem és rá se néztem a kenyérsütőben, így kissé lágy lett a tészta. Elfeküdtek a pogik, de ez senkit se zavart :) Nem gondoltam volna, hogy ennyit változtatni képes a tészta állagán ez a technika. Szuper! Biztos sütöm még!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva h, 2013-10-21 09:16

Készítheted tejjel is, ahogy Torma írta, de én még tejszínnel is megpróbálom, mert attól nagyon sokáig friss marad (ha marad).

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva cs, 2013-10-10 10:45

Nem tartott csak fél napig, de én is most ettem 3 napos kenyeret és teljesen friss volt. Természetesen megpróbáltam a kovásszal összehozni, de idő híján nem volt sikeres. Persze nem adom fel. Puszi: Vass

Torma
Torma / Torma cs, 2013-10-10 09:54

Ez MENNYEI lehetett! Meg fogom sütni! Most ettem egy 3 napos thangzongos zsemlémet...na, az is szuper lett :) Köszönöm Szevának és Helenának, meg persze Neked is a motiválást és jó recepteket!!! T:)

399