Párom nagyon szereti a savanyú krumplilevest. Az anyukája nagyon jól készíti. Én is náluk ettem ilyet életemben először. Most elkészítettem a saját variációmat egy kis tárkonnyal megbolondítva. A babérlevél és a tárkony jó kis páros lett. Azt hiszem többször kell ilyen levest készítenem.:)
Tálaláskor az asztalra tesszük a tejfölt, a szépen megpucolt kemény tojásokat és egy tojásszeletelőt, így mindenki magának darabolhatja a tojást a levesbe, úgy, ahogy neki tetszik.:)
Akinek nem elég savanykás a tejföltől, még cseppenthet bele pár csepp ecetet. Mi nem szoktunk, nekünk a tejföl is bőven elég.
http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/
Hozzászólások (7)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. április 24-én kiemeltük cikkünkben: Mit főzzek ma? 2017. 04. 25. kedd
Üdvözlettel, NoSalty
Szia Ági!
Köszi a receptet, nagyon jó kis leves. Örülök, hogy ezt főztem meg.
Szia Dithe!
Szívesen.:) Örülök, hogy megfőzted, hogy ízlett és köszönöm, hogy megírtad!
Üdv: Ági
Igen,de a rántáshoz is liba vagy mangalica vagy a füstölt szalonna zsírja való inkább.Én csak a mediterrán ételekhez használok olajat csakis olívát.A magyaros jellegűekhez pedig mindig zsírt.Tapasztalatom szerint az olaj megváltoztatja az ételek ízét.
Üdv:Tarackos
Mint ahogy írtam is, ahány ház, annyi szokás. Mindenkinek más az ízlése, és mindenki másképp főz. Ezért is nem szeretem kategorikusan kijelenteni, hogy valami csak így, vagy csak úgy jó. Ha te jobban szereted a zsírt a magyaros ételekhez, miért ne használnád. Ez természetes. A receptek jó részét én sem pontosan úgy készítem, ahogy le van írva, mert a főzésben épp az a jó, hogy lehet alkotni. Hát az én receptjeim is mind ilyenek. Bátran variálhatja mindenki. Üdv: Ági
Jó kis recept gratulálok.Az olajat azért kihagynám belőle.
Köszönöm. A kevéske olaj (egy ek.)azért kell, mert az erdélyi szalonna inkább hús, mint zsír és a pirításnál nehogy odakapjon. Persze ki milyen szalonnát használ, természetesen elhagyható. Azért a rántáshoz mindenképpen szükség van némi olajra.:) De hát ez a recept is olyan, mint még sok más, ahány ház annyi elkészítési mód. További szép hétvégét! Üdv: Ági