r
Nosalty Logó

Tejfölös lencseleves füstölt oldalassal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejfölös lencseleves füstölt oldalassal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 415 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2483 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 56 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    633.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2967 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 415 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    110.4 g

Zsír

  • Összesen
    123.1 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    322 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2937.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    544 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    1432 mg
  • Nátrium
    552 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    3801.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2006 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    247 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1353 micro
  • Kolin:
    478 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17801 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    574 micro
Összesen 2483 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 56 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét az oldalassal együtt előző este(!) beáztatjuk.
  2. A zöldségeket felaprítjuk. A hagymát és a krumplit kockára, a répát és a zöldséget karikára.
  3. Az oldalasról és lencséről leöntjük az áztató vizet. Az oldalast beletesszük egy nagy lábasba, engedünk rá vizet, és feltesszük főni.
  4. Kb. 15-20 perc elteltével hozzáadjuk a lencsét, fűszerezzük (óvatosan, mert az oldalas sós, illetve a pirospaprika nem itt jön), és további 10-15 percig fűzzük.
  5. Ezt követően beletesszük a felaprított zöldségeket, és addig főzzük, amíg azok is megpuhulnak.
  6. Ha már jónak gondoljuk, akkor pirospaprikás, hagymás rántást készítünk, amivel besűrítjük a levesünket.
  7. A végén hozzáadjuk a tejfölt, és azzal is összeforraljuk.
  8. Aki szeretne, az tehet bele ecetet a saját tányérjában, illetve olykor belefőzök egy kis csipetkét is, hogy laktatósabb legyen.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 101031
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem a lencsét, nem csak újévkor. :) Egyik alkalommal, amikor rámtört a lencseéhség, akkor ezt a verziót készítettem az otthoni hozzávalókból (ezért van az, hogy csupán füstölt oldalas van benne). A páromnak nagyon ízlett így is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!