r
Nosalty Logó

Tányérhús almamártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tányérhús almamártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

Az almamártáshoz

Összesen 997 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

Az almamártáshoz

Összesen 3993 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

Az almamártáshoz

Összesen 82 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    104.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2198.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1172 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    885.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1055 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    3975 micro
  • β-karotin
    10226 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 997 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    419.2 g

Zsír

  • Összesen
    125.6 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1067 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8792.5 g
  • Cink
    95 mg
  • Szelén
    473 mg
  • Kálcium
    967 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    710 mg
  • Foszfor
    4689 mg
  • Nátrium
    1805 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    299.3 g
  • Cukor
    172 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    3541.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4220 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    56 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    353 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    470 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    122 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    769 micro
  • Kolin:
    1261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    15900 micro
  • β-karotin
    40904 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    2578 micro
  • Lut-zea
    2149 micro
Összesen 3993 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    334 micro
  • β-karotin
    860 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    54 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

A húshoz

Az almamártáshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A húsokat és a csontot alaposan megmossuk. A csont végét sóval vastagon bedörzsöljük, (így nem jön ki a velő).
  2. A húsokat és a csontot hideg vízben feltesszük főni (alacsony lángon), lehabozzuk.
  3. Ha már nem képződik több hab, beletesszük a fűszereket, a hagymákat, a paradicsomot és a paprikát.
  4. 1 óra elteltével hozzáadjuk a leveszöldséget, a kelkáposztát.
  5. Alacsony hőfokon, gyöngyözve főzzük kb. 3-4 órán át.
  6. Az almamártáshoz az almákat meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, és annyi vízben, ami éppen csak ellepi, megfőzzük.
  7. Leszűrjük, turmixoljuk, majd hozzáadjuk a tejszínben elkevert keményítőt. A kívánt sűrűségűre főzzük.
  8. Hozzáadjuk a szegfűszeget, a cukrot, a citromlevet, a citromhéjat és a fahéjat.
  9. A hús mellé kínáljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 23484
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kíváncsiságból főztem meg így a marhahúst, még évtizedekkel ezelőtt egyszer Bécsben ettem ezt az ételt, igaz ott tormás almaszósz volt hozzá. Ennyiféle hússal a leves is nagyon finom lett, a pirítósra kent velőről nem is beszélve.

Hozzávalók

A húshoz

Az almamártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek