Marha velőscsont

Marha velőscsont

Leírás

A marha és a borjú hosszú csontjaiban található részt csontvelőnek nevezzük. Magas zsírtartalmú, rendkívül ízletes étel. Általában a csontokban megfőzik, azokból kirázva, pirítósra kenve sóval, borssal, pirospaprikával, hagymával fogyasztják. A csontvelőből kevés féle étel készül, mivel igen kis mennyiségben nyerhető ki a csontokból, de pl. a bordói mártás nélkülözhetetlen alapanyaga és a húslevesekbe is gyakran főzünk velőscsontot.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben, hosszabb ideig mélyhűtőben.

100g Marha velőscsont

fehérjetartalom

6.7 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

7.4 g

Hány kalória

gramm

marha velőscsont?

Top ásványi anyagok

Foszfor

107 mg

Vas

4.5 mg

Top vitaminok

Niacin - B3 vitamin

0.2 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.04 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

6.7 g

Zsír

ásványi anyagok

Vas

4.5 mg

Foszfor

107 mg

szénhidrát

víz

7.4 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.04 mg

Niacin - B3 vitamin

0.2 mg

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek