Süllő egyben bormártással recept

Süllő egyben bormártással
Süllő egyben bormártással
30 perc / előkészület: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi, jó kis receptem.

hozzávalók / 4 adag

A halhoz

A mártáshoz

ajánlat

Héjában sült krumplival kellemes vacsora.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szalonnával tűzdelt süllő bormártással
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tisztított halat beirdaljuk, szalonnával tűzzük.
  2. Hasába sót szórunk, borsot, fél citrom levét és 1 órát pihentetjük sütés előtt.
  3. Vajjal kikent tepsibe fektetjük a halat, arccal lefelé, kiterítve.
  4. A hátát is sózzuk és olvasztott vajjal meglocsolva forró sütőbe tesszük.
  5. Néhány perc elteltével borral locsoljuk, ezt párszor ismételjük, míg a hal megsül.
  6. A kész halat tálra tesszük, a tepsiben maradt olvadt boros vajat ráöntjük.
  7. És áthúzzuk a következő mártással: 2 dl bort 1 dl tejföllel, a csapott evőkanál liszttel, kevés sóval és frissen őrölt borssal a kisrugós segítségével simára keverünk, felforralva a halra öntjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 39 073
elküldve: 3
receptkönyvben: 136
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vwbogaracska
vwbogaracska szo, 2015-01-03 23:19

Mindent úgy csináltam, ahogy a receptben szerepel. Nagyon finom lett. Nagy tepsiben sütöttem és mellé karikára vágott krumplit tettem, amit szintén meglocsoltam vajjal, valamint sóztam és rozmaringgal ízesítettem. Hal és a krumpli is elolvadt a számban. Mennyei ízek voltak. Köszönöm a receptet. A történet is nagyon tetszett :)

bebek
bebek k, 2012-05-22 14:29

Kedves Ildikó!
Ma megcsináltam ezt a receptet, csak kombináltam Kiki zöld kéregben sült süllőjével, mert szeretem a jó fűszeres dolgokat. Egyszerűen isteni volt! A héjában sült krumplival nagyszerű társak voltak, csak én a bormártásban megismételtem a zöldkéreg fűszereit is.
Köszönet ezért a nagyszerű ötletért!

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó p, 2009-07-03 00:08

Azért ezt elmesélem, mert tök aranyos: Gergi fiam, akiről 'kicsit' kevesebbet mesélek, mint Vilmosról, lévén, hogy már külön háztartásban él, szenvedélyes horgász.
Süllőt akart sütni, és beütötte a google-ba a 'süllő recept' jelszót.
Tallózgatott melyiket válassza a sok recept közül, a második oldalon jött a süllő egyben bormártással ajánlat: http://www.nosalty.hu/sullo_egyben_bormartassal_recept_1619.
Azt gondolta, jól hangzik. Nagyjából megjegyezte a receptet, aztán mégis visszament megnézni a hozzávalókat pontosan. Jegyzetelt rendesen, görgetett föl-le, egyszer csak észrevette valahogy: szakács: anyuka, azaz én.
Megsütötte, azt mondja: isteni volt!
Vicces, hogy így neveli/tanítja az ember a gyerekét a neten át. Gyorsabb és egyszerűbb, pláne olcsóbb! a google-ba beírni a kérdést, mint felhívni anyukát süllő ügyben.

Hatalmas sikerélmény a számomra, hogy a sok lehetőség közül látatlanban az én receptemet választotta mégis!

431