Sport saláta recept

Sport saláta
Sport saláta
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a történet úgy kezdődött, hogy nagyon válogatós gyerekként a franciasalátából mindig kiettem az almát és a savanyú uborkát, a többi alkotóelemet nem szerettem. Később, egyik nagy kedvencem lett a Waldorf, majd salátafronton kísérletezésekbe kezdtem. A sok variálás végén ez az ízlelőbimbókat alaposan megtáncoltató alkotás született, amely egyszerre édeskés, savanyú és csípős. Ráadásul ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag saláta.

hozzávalók / 2 adag

Saláta

Öntet

  • 1 dl natúr 0,1 %-os ivó joghurt
  • 1 ek sovány tejföl
  • 1 teáskanál mustár
  • friss kapor ízlés szerint
  • friss petrezselyem ízlés szerint
  • 1 csipet curry por
  • 1 kk kurkuma
  • 1 csipet őrölt chili
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

ajánlat

A különleges ízkombinációk kedvelőinek ajánlom ezt a receptet. Remekül passzol a legtöbb húsételhez. Önmagában is ízletes, frissítő, roppanós, és nem utolsó sorban nagyon egészséges. Egy kis fehérje-csemege sportkedvelőknek.

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel

egyéb elnevezések

gyümölcsös zellersaláta, joghurtos halványító zellersaláta, citrusos zellersaláta
Szólj hozzá!

elkészítés

Saláta

  1. Az almákat és a zellerszárakat megmossuk. A tojásokat megfőzzük, és miután megpucoltuk, kivesszük a sárgákat. (A főtt tojássárgát felhasználhatjuk tojáskrémhez, halkrémhez, tojáslevesbe, majonézes salátákhoz stb., de aki szereti, természetesen az egész tojást is a salátához adhatja.)
  2. Minden hozzávalót felaprítunk. Az almát, narancsot és a főtt tojásfehérjét kockázzuk, a halványító zellert leheletvékonyra szeleteljük, a hagymát és uborkát felkarikázzuk.
  3. Az összetevőket egy salátás tálban összeforgatjuk az öntettel, és tálalásig hűtőbe tesszük. (Érdemes legalább fél órát pihentetni, hogy összeérjenek az ízek.) Joghurtot és tejfölt adhatunk még hozzá fogyasztáskor, ha szaftosabban szeretjük.

Öntet

  1. A joghurtot, tejfölt és a mustárt elkeverjük. Beletesszük a felaprított kaprot és petrezselyem zöldet. Hozzáadjuk a curry port, kurkumát, chilit.
  2. Alaposan kikeverjük az öntetet, és sóval, borssal ízesítjük.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 60 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 311
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tubicám

Mióta szakács: 2015.11.04.
33 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

224