r
Nosalty Logó

Spenótos-medvehagymás muffin

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Spenótos-medvehagymás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 782 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3119 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 233 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2248.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    1096 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    93 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    360 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2619 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5156 micro
Összesen 782 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.8 g

Zsír

  • Összesen
    177.5 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    541 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8993.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1991 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    2176 mg
  • Nátrium
    4385 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1551 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    1441 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    486 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    678 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10477 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20624 micro
Összesen 3119 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    674.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    785 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1546 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótot és a medvehagymát leszárazzuk, megmossuk, felvágjuk kisebb darabokra. Szűrőbe tesszük, és 1 l forró vízzel leforrázzuk. Ha egy kicsit kihűlt, akkor jól kinyomkodjuk.
  2. A petrezselymet megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
  3. A liszteket kimérjük, hozzátesszük a sót, borsot, sütőport, és összekeverjük.
  4. Egy mélyebb tálba beleütjük a tojásokat, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a puha vajat, a mascarponét, a reszelt trappista sajtot és a tejet. Majd keverőkanállal belekeverjük a spenótot, medvehagymát és a petrezselymet. Majd a lisztes keveréket is hozzáforgatjuk.
  5. Egy muffin formát papírkapszlikkal kibélelünk, és egy evőkanállal beleadagoljuk a tésztát.
  6. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, ha már pirosak.
  7. Tálra téve kínáljuk melegen, langyosan vagy akár hidegen is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x37
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2060
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos-medvehagymás muffin
Gonoszka1 428 recept

Nagyon szeretem a spenótot, a medvehagymát és a sajtot. Így ezeket az alapanyagokat összeraktam, és egy nagyon finom, sós muffin kerekedett belőle. Az ötlet egy másik gasztronómiai oldalról származik, csak azt a saját magam ízlésére átalakítottam. Érdemes kipróbálni, mert annyira finom, hogy nem lehet abbahagyni az evést, amíg van belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek