Spárga sajttal sütve recept

Spárga sajttal sütve
Spárga sajttal sütve
39 perc / előkészület: 20 perc főzés: 4 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Éljen a spárga! Családom egy része - beleértve engem is - rajong ezért a zöldségért, ezért minden évben, áprilistól-júliusig ételeket újítunk a spárgafelhasználás sokszínűsége jegyében.:) Változat: ha párolunk alá 20 dkg rizst, és ráhalmozva sütjük meg a sajtos spárgát, akkor egytálételként is fogyasztható!

hozzávalók / 6 adag

A spárgához: 

Az öntethez:

  • 5 dl tej
  • 2 ek (zab)liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk só
  • 1/4 mk reszelt szerecsendió
  • 20 dkg sajt (trappista, bergkäse, edami, stb.)
  • 2 dkg vaj

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült sajtos spárga, sajttal sült spárga, sajtos zöldspárga és fehér spárga
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tegyünk fel 3-4 liter vizet melegedni a spárga főzéséhez. A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
  2. A spárgák fás részét távolítsuk el oly módon, hogy a közepénél és a végénél fogva hajlítsuk addig a sípokat, amíg el nem törik. A talpára nem lesz szükség A fejeket virágzattal lefelé áztassuk hideg vízbe. A fehér színű spárgák héját - nem kötelező - én egy zöldséghámozóval le szoktam szedni.
  3. Amikor felforr a főzővíz, adjuk hozzá az 1 ek sót, 1 ek cukrot, a vajat és a citrom kifacsart levét, majd tegyük a vízbe a spárgákat is. 4 percig főzzük a zöldséget, majd szűrjük le, és sorakoztassuk őket egy tűzálló tálba.
  4. Az öntethez keverjük simára a tejben a (zab)lisztet, sózzuk, adjuk hozzá az összezúzott/lereszelt fokhagymát és a szerecsendiót is, majd forraljuk fel. Főzzük 1-2 percig, majd kapcsoljuk le alatta a tüzet, és gyors mozdulatokkal keverjük bele a 2 dkg vajat, ezzel a szósszal öntsük le a spárgákat.
  5. A tetejét szórjuk meg sajttal, és toljuk a sütőbe 15 percre, hogy egy kis színt kapjon.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 15x23 cm
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 87 170
elküldve: 23
receptkönyvben: 291
elkészítve: 25/30
Facebookon megjelent: -

szakács

edan

Mióta szakács: 2012.11.12.
84 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!