r
Nosalty Logó

Spárga sajttal sütve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
edan
Spárga sajttal sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A spárgához

Az öntethez

Összesen 322 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A spárgához

Az öntethez

Összesen 1943 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A spárgához

Az öntethez

Összesen 66 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2103.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    1390 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1076 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1667 micro
Összesen 322 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    98.8 g

Zsír

  • Összesen
    127.7 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12623.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    2256 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    1612 mg
  • Nátrium
    8337 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.8 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1450 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1641 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    593 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    784 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    6455 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10001 micro
Összesen 1943 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    348 micro
Összesen 66 Kcal

Hozzávalók

A spárgához

Az öntethez

Elkészítés

A spárgához

  1. Tegyünk fel 3-4 liter vizet melegedni a spárga főzéséhez. A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
  2. A spárgák fás részét távolítsuk el oly módon, hogy a közepénél és a végénél fogva hajlítsuk addig a sípokat, amíg el nem törik. A talpára nem lesz szükség A fejeket virágzattal lefelé áztassuk hideg vízbe. A fehér színű spárgák héját - nem kötelező - én egy zöldséghámozóval le szoktam szedni.
  3. Amikor felforr a főzővíz, adjuk hozzá az 1 ek sót, 1 ek cukrot, a vajat és a citrom kifacsart levét, majd tegyük a vízbe a spárgákat is. 4 percig főzzük a zöldséget, majd szűrjük le, és sorakoztassuk őket egy tűzálló tálba.
  4. Az öntethez keverjük simára a tejben a (zab)lisztet, sózzuk, adjuk hozzá az összezúzott/lereszelt fokhagymát és a szerecsendiót is, majd forraljuk fel. Főzzük 1-2 percig, majd kapcsoljuk le alatta a tüzet, és gyors mozdulatokkal keverjük bele a 2 dkg vajat, ezzel a szósszal öntsük le a spárgákat.
  5. A tetejét szórjuk meg sajttal, és toljuk a sütőbe 15 percre, hogy egy kis színt kapjon.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 15x23
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 318
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 158315
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Éljen a spárga! Családom egy része - beleértve engem is - rajong ezért a zöldségért, ezért minden évben, áprilistól-júliusig ételeket újítunk a spárgafelhasználás sokszínűsége jegyében.:) Változat: ha párolunk alá 20 dkg rizst, és ráhalmozva sütjük meg a sajtos spárgát, akkor egytálételként is fogyasztható!

Hozzávalók

A spárgához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek