r
Nosalty Logó

Saláta halfasírttal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Sárika konyhája-Bíró Sára
Saláta halfasírttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Saláta

Halfasírt

Összesen 575 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Saláta

Halfasírt

Összesen 1153 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Saláta

Halfasírt

Összesen 66 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1620.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    603 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    661.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    638 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    552 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    3240 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    12320 micro
  • Lut-zea
    2861 micro
Összesen 575 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.4 g

Zsír

  • Összesen
    64.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3241 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    922 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    1206 mg
  • Nátrium
    647 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1323.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1275 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    356 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    592 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    155 micro
  • β-karotin
    6479 micro
  • β-crypt
    114 micro
  • Likopin
    24639 micro
  • Lut-zea
    5721 micro
Összesen 1153 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    380 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1444 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 66 kcal

Hozzávalók

Saláta

Halfasírt

Elkészítés

Saláta

  1. A zöldségeket feldaraboljuk, kb. egyformák legyenek, a salátát összetépjük. Az öntetet egy kis pohárban összekeverjük.
  2. Elhelyezzük a tálon a salátát , rálocsoljuk az öntetet és körberakjuk a halfasírttal.

Halfasírt

  1. Egy kisebb méretű lábasba kb. 1,5 dl vizet öntünk, beletesszük a felszeletelt halat, hozzáadjuk a zöld kaprot, 3 karika citromot, a sót és az ételízesítőt. 3-4 percig főzzük (addig, ameddig a hal puha lesz).
  2. Majd lezárjuk a lángot, leöntjük a felesleges folyadékot ( ez felhasználható és harcsapaprikáshoz is hozzáadható), majd villával szétnyomkodjuk a halat.
  3. A serpenyőbe egy ek. olívaolajat teszünk, belerakjuk a felaprított újhagymát, egy csipet sót és megfonnyasztjuk a hagymát. A hagyma felét hozzáadjuk a halhoz és hagyjuk kihűlni.
  4. A megmaradt hagymára ráhintjük a teáskanál lisztet, majd felengedjük a hámozott paradicsommal. Ízesítjük sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel. Ha felforrt, lezárjuk a lángot.
  5. Elkészítjük a halgolyókat. Hozzáadjuk a harcsához a felaprított szárított paradicsomot, az apróra vágott petrezselymet, a kaprot, egy evőkanál zabpelyhet, a tojást, a frissen őrölt borsot és jól összekeverjük . Egy papírtörlőre ráhintjük a lisztet, összekeverjük a parmezánnal és ebbe beleforgatjuk a fasírtokat.
  6. Ezt követően beleforgatjuk a parmezános lisztbe. A serpenyőben olajat hevítünk és készre sütjük. Kb. 3-3- percet sülnek. Majd kiszedjük papírtörlőre, leitatjuk a felesleges olajat. Salátával és pirítóssal kínáljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 201
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Saláta halfasírttal
Sárika konyhája-Bíró Sára 70 recept

Hozzávalók

Saláta

Halfasírt

Címlapról ajánljuk

További cikkek