r
Nosalty Logó

Rukkolasaláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Rukkolasaláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 389 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 776 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1241.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    184 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    1464 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1750 micro
  • Lut-zea
    2930 micro
Összesen 389 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2483.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    895 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    696 mg
  • Nátrium
    651 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    368.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    137 micro
  • β-karotin
    2929 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3499 micro
  • Lut-zea
    5861 micro
Összesen 776 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    481.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    568 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    678 micro
  • Lut-zea
    1136 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rukkolát megmossuk, salátacentrifugába tesszük és megpörgetjük. Elosztjuk a salátás tányérokra.
  2. A koktélparadicsomokat megmossuk, felezzük és a rukkolára helyezzük.
  3. A fenyőmagot forró serpenyőben (olaj nelkül) megpirítjuk és hűlni hagyjuk.
  4. Az ecetet elkeverjük a mézzel, hozzáadjuk a hagymát, 2 ek reszelt parmezánt, belepréseljük a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, a végén pedig hozzákeverjük az olívaolajat.
  5. A dresszinget a rukkolára permetezzük, majd rászorjuk a pirított fenyőmagot és a parmezánforgácsokat.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 75
  • Össznézettség: 98300
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy egyszerű saláta, amit akár előételként is fogyaszthatunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek