r
Nosalty Logó

Rác rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Morenka
Rác rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 493 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3940 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 240 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    740.9 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 493 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149 g

Zsír

  • Összesen
    119.6 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1039 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5927.4 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    957 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1903 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    553.4 g
  • Cukor
    225 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    577.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    776 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    197 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    443 micro
  • Kolin:
    733 mg
  • Retinol - A vitamin:
    759 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    954 micro
Összesen 3940 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.9 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A cukrot belekeverjük a langyos tejbe az élesztővel együtt, hagyjuk felfutni.
  2. A felfuttatott élesztőhöz keverjük az összes hozzávalót, ami a tésztához kell. Majd verjük hólyagosra hasonlóképp, mint a fánkot. Akkor jó, ha már nem ragad a tészta a kezünkhöz. Szükség esetén pótoljuk a lisztet. Egy nem ragacsos, de mégis puha tésztát kell kapnunk.
  3. Kelesszük a tésztát langyos helyen kb. 45 percig. Ekkor kenjük meg a tészta felső részét olvasztott vajjal, és kelesszük tovább, míg a tészta ellaposodik, kb. még fél órát.
  4. A kezünkkel húzzuk szét a tésztát hasonlóképp, mint ahogy a rétestésztát, csak ne olyan vékonyra.
  5. Kenjük a tölteléket a tésztára, és tekerjük fel, mint a rétest. A feltekert tésztát sodorjuk 8-as formába, és fektessük zsírpapírral bélelt tepsibe.
  6. Kelesszük még kb. 45 percet, majd 1 tojássárgájával kenjük le.
  7. Süssük előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára (kb. 45 perc).

A töltelékhez

  1. A túrót a tejszínnel, a cukorral, vaníliás cukorral és tojással keverjük el. (Én botmixerrel szoktam, így csomómentes lesz.)
  2. A túrós töltelékhez keverjük a grízt és a mazsolát is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 13068
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Morenka 14 recept

Nagymamám receptje, mindig degeszre ettem magam belőle. Most magam is megpróbálkoztam elkészíteni, és mindenki nagyon szerette.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!