r
Nosalty Logó

Puncstorta 6.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Puncstorta 6.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A piskóta töltéséhez

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 461 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A piskóta töltéséhez

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 5507 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A piskóta töltéséhez

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 276 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 461 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.1 g

Zsír

  • Összesen
    224.1 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    2057 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3861.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    689 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    1637 mg
  • Nátrium
    878 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    786 g
  • Cukor
    593 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    705.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1939 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    403 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    1391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1916 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2239 micro
Összesen 5507 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A piskóta töltéséhez

A mázhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta készítése:
  2. Egy 22 cm-es tortaformát kibélelünk szilikonos sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük.
  3. A tojásfehérjét a kristálycukorral és a csipet sóval kemény habbá verjük.
  4. Fakanál segítségével hozzákeverjük a sárgáját, majd kis adagokban a lisztet.
  5. A masszát karikába töltjük, habkártya segítségével kihúzzuk a karika széléig.
  6. 180 C°-on, kb 50 percig sütjük.
  7. Ha kisült, megszórjuk liszttel a tetejét, majd szilikonos sütőpapírra fordítjuk tetejével lefelé, formával együtt. Kb. 1 órát hagyjuk hűlni, majd egy éles késsel körbevágjuk és levesszük a gyűrűt.
  8. Töltelék készítése:
  9. A piskóta tetejét levágjuk kb. 2 cm szélességben és félretesszük. A belsejét kanál segítségével kikaparjuk úgy, hogy kb. 2 cm széles pereme maradjon a tortának.
  10. A tésztát meglocsoljuk a tejjel, melybe egy kevés rumot teszünk. A kivájt belsejét elmorzsoljuk, a diót és a mazsolát a maradék rumba áztatjuk.
  11. A tojást elkeverjük a porcukorral, a kakaóval, a kávéval és vízfürdőben állandó keverés közben besűrítjük.
  12. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat/margarint, a piskótamorzsát és a rumba áztatott dió+mazsolát.
  13. A tölteléket a torta üregébe kanalazzuk, ráhelyezzük a piskóta kalapját és megkenjük felforrósított lekvárral. Hideg helyre tesszük. Az a legjobb, ha egy éjszakát pihen és csak másnap díszítjük.
  14. Máz készítése:
  15. A porcukrot átszitáljuk, majd hozzáadjuk a vizet és a tojásfehérjét.
  16. Robotgéppel enyhén habosra keverjük, majd hozzáadjuk az ételfestéket.
  17. Ha valaki akar a tetejére sötétebb csíkokat, az vegyen ki belőle egy keveset és abba tegyen még néhány csepp festéket. (Én is így tettem.)
  18. Díszítés:
  19. A jól lehűtött tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk az ételfestéket és csillagcsöves nyomózsák segítségével díszítjük a tortánkat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22 cm
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 33060
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 30.

Ajánló

Ha valaki nem szeretne ételfestéket használni, az használhat hozzá málna-vagy szamócaszörpöt is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tesókám 35. szülinapjára készült a torta, ez a kedvence. Sikerült vele néhány könnycseppet az arcára csalogatnom, ugyanis mindig ő szokott a családban tortát sütni mindenkinek, így nem is számított rá, hogy meglepem vele.

Hozzávalók

A piskótához

A piskóta töltéséhez

A mázhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!