Pizza másképpen - Pizza 10. recept

Pizza másképpen - Pizza 10.
Pizza másképpen - Pizza 10.
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hazaértünk este 6 után, és kitaláltuk, hogy valami pizzaféleséget kellene vacsorázni. A gyerekek nagyon lelkesedtek, bevallom én is. Apa annyira nem, ő nem nagy pizzarajongó, főleg a hagyományos paradicsomos alappal készült változatot nem kedveli. Ezért próbálkoztam ezzel a tejfölös alappal. Még a kelesztésnek sem hagytam időt, csak bedobtam a sütőbe. Nem bántam meg, mert finom lett. Még a Főnök is megkóstolta. Mi pedig elpusztítottuk a maradékot!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Ha gyorsan kell egy kis pizza.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölös alapú pizza, pizza kelesztés nélkül tejfölös feltéttel, császárszalonnás pizza
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos víz (vagy tej) felével és egy kevés cukorral megfuttatjuk..
  2. A tészta hozzávalóit tálba tesszük, majd az élesztő hozzáadásával tésztává dagasztjuk.
  3. Kelesztés nélkül kinyújtjuk, és kivajazott tepsibe tesszük.
  4. A tejfölt összekeverjük a zúzott fokhagymával és a felsorolt fűszerekkel tetszés szerint.
  5. Ezt a tészta tetejére kenjük.
  6. A hagymát karikára vágjuk, a tésztára tesszük.
  7. Megszórjuk a kockára vágott szalonnával és a reszelt sajttal.
  8. Előmelegített sütőben megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x24 cm
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 44 820
elküldve: 12
receptkönyvben: 618
elkészítve: 30/52
Facebookon megjelent: -

szakács

Bogi   :o)

Mióta szakács: 2010.03.04.
105 recept
hirdetés

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ladybird_6
ladybird_6 p, 2012-08-17 12:11

Tegnap megsütöttem és isteni finom volt. A feltétet én válogattam mondjuk össze és a tésztáját megbolondítottam egy kis oregano és bazsalikommal (a lisztbe szórva) de az alap ez a recept volt. Nagyon jó állaga van a tésztának és gyors egyszerű! Köszönöm a receptet ez lesz a bevált pizzatészta. :)

cofy
cofy sze, 2012-03-28 13:11

Szia Bogi!
Nagyon jól hangzik! Végre nem egy pirosan tocsogó pizza recept! Ma ez lesz a vacsi.
Mivel cukorbeteg vagyok, annyit változtatok rajta, hogy én nem "fehérlisztből" csinálom.
Ha sikerül és valakit érdekel hogy készült, szívesen megosztom!
Majd jelentkezem, hogy hogy sikerült.
Judit

evaneo
Oli(E)va / evaneo v, 2012-03-25 08:31

Szia Bogi, azt hiszem a tisztelet visszajar neked, a sok nagyon jo fantaziadus receptert, es van ott tobb munka a nagy csaladnal, neked ez a munkahelyed. A "magyar pompos pizza" barhogy nevezzuk, nem is ez a lenyeg, naaagyon sokszor lesz vacsora... Megegyszer koszi, udvozollek.

Gaboapo
Gabooapo / Gaboapo szo, 2012-03-24 09:06

Bocsika és mennyi tejet használsz? és az olíva olajat mikor teszed bele?
egyébként múltkor, az olíván futtattam meg az élesztőt... ma újra próbálkozom...

Bia
Bogi :o) / Bia szo, 2012-03-24 15:16

Hoppá!Lassan másfél éve van itt ez a recept és még senki nem kérdezte ezt.
Kb 1 dl tejben futtatom fel az élesztőt,de ha vízzel csinálod az is jó. Így értelemszerűen kevesebb folyadékot teszel bele a továbbiakban.Az olivát csak simán hozzáadom a liszthez és a többi hozzávalóhoz.Köszönöm hogy szóltál,azt hiszem kicsit módosítok a megfogalmazáson hogy egyértelmű legyen.
Üdv:Bogi:o)

lacabazz
lacabazz szo, 2012-04-21 00:19

Abszolut nem tudok sutni fozni de ezt a pizzat mar vagy masfel honapja minden heten legyartom. Tehat: 1 deci tej+eleszto es akkor csak 0.8dl viz? En ugy ertelmeztem, hogy 1.8dl viz + kb 1 deci cukrozott tej elesztovel.
Ha mar itt jarunk tudnal ra javasolni valami paradicsomos feltetet? Egyszer mar probaltam de az eleg sz*r lett :|

Bia
Bogi :o) / Bia szo, 2012-04-21 17:09

A 180 ml folyadék összesen. Ez lehet tej, lehet víz ,lehet vegyesen bármilyen arányban.Ebből elveszel valamennyit az élesztőhöz.
Az olaszok pl. vízzel dagasztják én is gyakran csak vízzel készítem.
Mindenképp jó lesz a tészta.
Paradicsom szószt én eddig mindig csak rögtönöztem.
Itt a Nosalty-n nagyon jó ötletek vannak a paradicsomszósz kategóriába. Csak írd be a keresőbe.
Üdv:Bogi

evaneo
Oli(E)va / evaneo p, 2012-03-23 21:46

Most van a sutoben, fel oraig kerestem egy gyors vacsora receptet...Nagyon koszi, megmentettel :) Haat igen, elfoglalt, munkabajaro haziasszonyok megertjuk egymast... Es finomsagos :)

Bia
Bogi :o) / Bia szo, 2012-03-24 15:10

Szia!
Örülök hogy tetszett az ötlet.
Én ugyan itthon vagyok négy gyerkőccel de én is gyakran időhiányban szenvedek.
Minden tiszteletem a tiéd és a hozzád hasonlóké akik dolgoznak és a családjukról is gondoskodnak.
Szép napot!
Bogi:o)

Emoke1987
Emoke1987 cs, 2012-03-08 15:24

Egyszerűen fantasztikus ez a recept! Már régóta kerestem hasonlót és végre megtaláltam! Pont a család ízlésének megfelelő! Köszönöm!!!

kapitalista
Lorem Ipsum / kapitalista sze, 2012-01-18 15:55

Ma épp ezt ebédeltem, Lusta Dick - üzemmódban: saját tészta helyett a PM -ben vettem pizzatésztát, azonban így is kifogástalan volt.

bogi0212
bogi0212 sze, 2011-11-23 20:48

Ma megsütöttem és nagyon finom lett, csak picit vastagra sikerült a tészta...A szalonnát sonkával helyettesítettem és még pluszban raktam rá kukoricát és pepperonit is. Köszi a receptet. Ja és szuper,hogy nem kell keleszteni :D

Bia
Bogi :o) / Bia sze, 2011-11-23 21:03

Szia bogi0212!
Örülök hogy jól sikerült.Én tegnap tonhalasat csináltam,kapros tejfölös alappal.
Az is jó volt.
Üdv:Bogi:o)

lizabennet
lizabennet sze, 2011-02-02 11:36

Szerintetek ki lehet valtani az elesztot szodabikarbonaval? Elesztomentes kenyeret sutottem, onnan az ihlet.
Köszi!

Bia
Bogi :o) / Bia sze, 2011-02-02 11:53

Kedves Liza!
Pizzánál még sosem használtam szódabikarbónát de lepényeknél igen.
Tulajdonképpen hasonló.Ha neked kenyérnél bevált próbáld ki ennél a receptnél is.
Aztán írj milyen lett.Üdv:Bogi

Zúza
Zúza / Zúza sze, 2010-12-29 14:35

Mi ezt úgy hívjuk, hogy Pompos Pizza :) Hmmmm, és nagyon szeretem!
A bazsalikomot, és az olaszos fűszertársait nem szoktam rátenni, mert ez egy igencsak magyaros eledel. Ettől függetlenül biztos így is finom.

Bia
Bogi :o) / Bia sze, 2010-12-29 17:20

Szia Zúza! Én Kiki töki pomposát szoktam csinálni az is fincsi.:)

Zúza
Zúza / Zúza sze, 2010-12-29 17:36

Persze, pompost is szoktam készíteni, de a Pompos Pizza az máááás :) Mármint a tésztája...

Bia
Bogi :o) / Bia sze, 2010-12-29 17:38

Igen tudom!Nekem az az igazán magyaros.Mindegy....ez csak egy változat pizzára!Általam.Puszillak!

631