Pikáns, könnyű leves sajtgombóccal recept

Pikáns, könnyű leves sajtgombóccal
Pikáns, könnyű leves sajtgombóccal
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A megszokott levesbetéteken kívül is van élet..... dobjuk fel a hétköznapjainkat egy kis különlegességgel, ami ráadásul, nagyon-nagyon finom, ízletes...... nagyon könnyen, gyorsan elkészíthető ez a finom leves....... pillanatok alatt készen van...... úgy gondolom, nem is szokványos....... a levesimádóknak biztosan ízleni fog, ha elkészítik......

hozzávalók / 4 adag

Leves

Sajtgombóc

ajánlat

Amikor ez a fotó készült, diónyi nagyságú, 15 db gombóc lett belőle. Később már én is apróbbra formáztam, de így is ugyanolyan finom lett! :) 

Aki nem szereti a kaprot, akkor ki lehet hagyni - aki szereti, az semmiképp ne hagyja ki, sőt, egy csokorral tehet bele, nagyon finom ízt ad a levesnek ez az összeállítás! :) 

Ezt a sajtgombócot más levesekhez, ételekhez is fel lehet használni! :) 

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségleves, karalábéleves
Szólj hozzá!

elkészítés

Leves

  1. Egy 3-4 literes lábasban - hogy kényelmesen elférjen benne minden - a zsiradékot felmelegítjük, az apró kockákra vágott hagymát, átnyomott fokhagymát rádobjuk, kis lángon dinszteljük.
  2. Amíg a hagymák párolódnak, a zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk, tetszés szerint.
  3. A felaprított zöldségeket ráöntjük a hagymákra, összekeverjük, pár percig együtt pároljuk tovább, majd a tűzről lehúzva, megszórjuk a liszttel és fűszerpaprikával, összekeverjük, felöntjük az alaplével, borsozzuk.
  4. Visszatesszük a tűzre, s addig forraljuk, amíg minden puha nem lesz.
  5. Amíg fől, elkészítjük a sajtgombócokat.
  6. Ha a levesben majdnem puha már minden, beleszórjuk az aprított petrezselymet és kaprot.
  7. Legvégül, ha tényleg puha minden, a sajtgombócokat beleengedjük szépen sorba a levesbe. Azonnal ne kavarjuk meg, 1-2 perc elteltével óvatosan nyúljunk lapos fakanállal az edény aljára, úgy kavarjunk egyet. 3-4 perc múlva feljönnek a gombócok a leves tetejére. Ezután még lassú tűzön 5-7 percig főzzük, majd elzárjuk a tűzhelyet, s rövid ideig lefedve pihentetjük.
  8. Ezek után nem marad más hátra, lehet tálalni! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!

Sajtgombóc

  1. Egy tálban a reszelt sajttal elegyítjük a hozzávalókat - lehet kézzel, lehet fakanállal egyneművé dolgozni.
  2. Vizes kézzel apró gombócokat formázunk - olyan mogyorónyi nagyságúakat, mert megduzzad főzés közben -, egy tányérra rakjuk a felhasználásig.
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 16 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 3 672
elküldve: 2
receptkönyvben: 94
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
117 recept
hirdetés

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tücsökbogárka
Tücsökbogárka cs, 2017-04-13 21:22

TÖKÉLETES leves, isteni finom!!! De örülök, hogy elkészítettem, de előbb rátaláltam! :) Bővült a repertoárom!
Azon nagyon csodálkozom, miért nincs még itt reakció, illetve kiemelés a Nosalty részéről???!!!
Bár, olvastam a "viszonyotokról"! :)

427