r
Nosalty Logó

Pikáns, könnyű leves sajtgombóccal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Pikáns, könnyű leves sajtgombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Leves

Sajtgombóc

Összesen 427 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Leves

Sajtgombóc

Összesen 1710 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Leves

Sajtgombóc

Összesen 52 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2687.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    1919 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    507 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    217 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    2084 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    736 micro
Összesen 427 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    98.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    472 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10751.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    1491 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1248 mg
  • Nátrium
    7677 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    795.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2027 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    289 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    869 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    882 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    8336 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2945 micro
Összesen 1710 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 52 Kcal

Hozzávalók

Leves

Sajtgombóc

Elkészítés

Leves

  1. Egy 3-4 literes lábasban - hogy kényelmesen elférjen benne minden - a zsiradékot felmelegítjük, az apró kockákra vágott hagymát, átnyomott fokhagymát rádobjuk, kis lángon dinszteljük.
  2. Amíg a hagymák párolódnak, a zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk, tetszés szerint.
  3. A felaprított zöldségeket ráöntjük a hagymákra, összekeverjük, pár percig együtt pároljuk tovább, majd a tűzről lehúzva, megszórjuk a liszttel és fűszerpaprikával, összekeverjük, felöntjük az alaplével, borsozzuk.
  4. Visszatesszük a tűzre, s addig forraljuk, amíg minden puha nem lesz.
  5. Amíg fől, elkészítjük a sajtgombócokat.
  6. Ha a levesben majdnem puha már minden, beleszórjuk az aprított petrezselymet és kaprot.
  7. Legvégül, ha tényleg puha minden, a sajtgombócokat beleengedjük szépen sorba a levesbe. Azonnal ne kavarjuk meg, 1-2 perc elteltével óvatosan nyúljunk lapos fakanállal az edény aljára, úgy kavarjunk egyet. 3-4 perc múlva feljönnek a gombócok a leves tetejére. Ezután még lassú tűzön 5-7 percig főzzük, majd elzárjuk a tűzhelyet, s rövid ideig lefedve pihentetjük.
  8. Ezek után nem marad más hátra, lehet tálalni! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!

Sajtgombóc

  1. Egy tálban a reszelt sajttal elegyítjük a hozzávalókat - lehet kézzel, lehet fakanállal egyneművé dolgozni.
  2. Vizes kézzel apró gombócokat formázunk - olyan mogyorónyi nagyságúakat, mert megduzzad főzés közben -, egy tányérra rakjuk a felhasználásig.
  • Elkészítettem: 16 alkalommal
  • Receptkönyvben: 398
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 30384
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 01.

Ajánló

Amikor ez a fotó készült, diónyi nagyságú, 15 db gombóc lett belőle. Később már én is apróbbra formáztam, de így is ugyanolyan finom lett! :)  Aki nem szereti a kaprot, akkor ki lehet hagyni - aki szereti, az semmiképp ne hagyja ki, sőt, egy csokorral tehet bele, nagyon finom ízt ad a levesnek ez az összeállítás! :)  Ezt a sajtgombócot más levesekhez, ételekhez is fel lehet használni! :) 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A megszokott levesbetéteken kívül is van élet..... dobjuk fel a hétköznapjainkat egy kis különlegességgel, ami ráadásul, nagyon-nagyon finom, ízletes...... nagyon könnyen, gyorsan elkészíthető ez a finom leves....... pillanatok alatt készen van...... úgy gondolom, nem is szokványos....... a levesimádóknak biztosan ízleni fog, ha elkészítik......

Hozzávalók

Leves

Sajtgombóc

Címlapról ajánljuk

További cikkek