Nyári minestrone recept

Nyári minestrone
Nyári minestrone
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Piríthatunk alá kevés húsos szalonnát, és gazdagíthatjuk ízlés szerint tésztával vagy rizzsel, de én most kimondottan ilyen könnyű zöldséglevest szerettem volna.

hozzávalók / 6 adag

  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 4 db szárzeller (vagy 1 kisebb zellergumó)
  • 1 cukkini
  • 4 db szilvaparadicsom
  • 1 konzerv kidney bab
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek paradicsompüré
  • 5 dl házi paradicsomlé
  •  4 ek olívaolaj
  • frissen őrölt fekete bors

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - keményítőnap
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

olasz zöldségleves, paradicsomos zöldségleves gazdagon
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, és közel azonos kis kockákra vágjuk.
  2. Kevés olívaolajon üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát, és hozzáadjuk az összezúzott fokhagyma gerezdeket is.
  3. Beletesszük a felkockázott sárga- és fehérrépát és a zellert is. Kicsit átpirítjuk, és kevés vízzel felöntve, fedővel lefedve pár perc alatt félpuhára pároljuk.
  4. A paradicsomot és a cukkinit  is felkockázzuk, és a zöldségekhez adjuk, majd 2 evőkanál paradicsomsűrítményt keverünk hozzá, és alaposan átpirítjuk, hogy a paradicsom elveszítse kissé kesernyés ízét. Felöntjük a paradicsomlével, és ha szükséges, vizet (vagy alaplevet) adunk hozzá. Sózzuk, és frissen őrölt fekete borssal ízesítjük. A babot folyó víz alatt átöblítjük, és pár perccel a főzés vége előtt adjuk a leveshez.
  5. Tálaláskor csíkokra vágott bazsalikommal és frissen reszelt parmezánnal kínáljuk.
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 89
össznézettség: 28 283
elküldve: 12
receptkönyvben: 275
elkészítve: 20/21
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept
hirdetés

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ollocska
Ollocska / Ollocska cs, 2015-08-20 18:14

koszi a récit, megföztem. Mint eddig minden recibol nekem ebbol is hianyzik valami, amirol fogalmam sincsen micsoda. De a leves egyebkent finom lett nagyon!!!