Marokkói csirke-egytál recept

Marokkói csirke-egytál
Marokkói csirke-egytál
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha minden elő van készítve és fel van darabolva, 40 perc alatt megvan. Kezdő arab-evőknek is tökéletes választás.

(De az előkészületek miatt még +30 perc kell neki.)

hozzávalók / 4 adag

Az egytálételhez

A tálaláshoz

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kuszkuszos csirkés egytál, sütőtökös csirke, fűszeres arab csirkefalatok
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sózott-borsozott csirkekockákat kevés olajon megpirítjuk, félretesszük.
  2. Ugyanebben az edényben a karikázott hagymát megdinszteljük, rászórjuk a megőrölt fűszereket, és illatosodásig hagyjuk tovább sülni (1 perc).
  3. A másik hagymát a paradicsommal, a fokhagymával és a lereszelt gyömbérrel botmixerrel nagyjából átkeverjük (maradjon darabos).
  4. Ezt a ragut hozzáöntjük a fűszeres hagymakarikákhoz, és néhány további percig dinszteljük, aztán visszatesszük bele a csirkét, öntünk alá 6 dl vizet, belehajítjuk a leveskockát, és még a tököt, a cukrot, az ecetet és a kurkumát is.
  5. Felforraljuk, aztán hagyjuk 20 percig főni fedő alatt. Az utolsó 10 perces etapra levesszük a fedőt, hogy a szósz, ami akkor még csak lé volt, szósszá tudjon lényegülni.
  6. A citromhéjat összekeverjük a fetával és a hagymakarikákkal, és ezzel, ill. a 3 perc alatt kész kuszkusszal nem tálaltam. Mert ez lesz a holnapi ebéd. A mentát is a végén szórtam volna rá (ha lett volna mentám).
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 974
elküldve: 2
receptkönyvben: 161
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

eztettem

Mióta szakács: 2012.09.01.
39 recept

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Puliszkas
Puliszkas szo, 2017-10-28 13:08

Oké.Többször átolvastam,de én a fokhagymán kivűl nem látok más hagymát a hozzávalók között.Pedig szeretném elkészíteni.

eztettem
eztettem / eztettem szo, 2017-10-28 22:21

jogos észrevétel, de mivel 5 éve csináltam utoljára ezt a kaját, csak tippelek: én két kis fej vöröshagymát használnék, vagy a dinsztelendőhöz pórét, a raguhoz vöröset.

Puliszkas
Puliszkas v, 2017-10-29 16:46

Köszönöm,megérzésre két nagy lilát használtam,de így is remek volt,mindenkinek ízlett.

Damilli
Damilli / Damilli sze, 2012-09-12 08:15

Szia! Nagyon tetszik a recept, de miért kell olyan sokáig főni a csirkemellnek? a töknek is csak pár perc kell...

eztettem
eztettem / eztettem sze, 2012-09-12 15:16

nem a csirkének, inkább a nyers hagymának kell idő - de ahogy érzed :) ha beválik az 5 perces főzési idő, mindenképp írj már léci egy kommentet, és kijavítom a recipét. köszi!
É

witch
witch / witch p, 2012-09-07 13:59

Errol a keprol meg receptrol csak egy szo jutott eszembe:WOW!
Alig varom, hogy kiprobaljam.

468