Mandulás répatorta recept

Mandulás répatorta
Mandulás répatorta
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (86)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsi fiam 3. születésnapjára készült ez a torta. Természetesen a cukrászdai vonat formájú torta volt a gyerekek körében a sláger. Nem árultam el a vendégseregnek, hogy répa is van benne, nagy sikere volt.


hozzávalók / 6 adag

A tortához

A mázhoz

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fahéjas répatorta, fahéjas-mandulás répatorta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répát meghámozzuk és lereszeljük.
  2. A tortaformát ( kb. 25 cm átmérőjű) vajjal kikenjük, liszttel megszórjuk.
  3. A sütőt előmelegítjük 165 fokra.
  4. A cukrot az olajjal jól összekeverjük. Egyesével beledolgozzuk a tojásokat.
  5. A lisztbe belekeverjük a fahéjat, a sütőport, a sót.  Ezt az előzőekhez adjuk.
  6. Az apróra vágott mandulát, a répát és a mazsolát is beleforgatjuk.
  7. A masszát beleöntjük a tortaformába és légkeveréses álláson 60 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  8. A mázhoz a hozzávalókat habverővel simára keverjük.
  9. Ha kihűlt, a mázat rákenjük. Hűtőben hagyjuk megdermedni.

  • költség: 2200 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 97 016
elküldve: 87
receptkönyvben: 1 138
elkészítve: 100/130
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept
hirdetés

Hozzászólások (86)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vantan
vantan p, 2015-03-20 17:46

Ha muffin formákban sütöm is ugyanolyan ízletes? nem szárad ki?

Otília S
Otília S cs, 2014-10-23 21:23

Nagyon jó recept! Isteni finom lett. Mandula hiányában diót tettem a tésztába, de a másnap a díszítéshez már mandulát használtam + tejkaramellát reszeltem rá. :)

moviro
moviro h, 2014-07-21 19:47

Valóban ez a legfinomabb répatorta amit valaha készítettem és ettem! :-) Garantált siker bárkinek kínálom! :-)
Saját szánk ízére alakítva teljes kiőrlésű liszttel készül, 20 dkg cukorral (nád v. xilit) és olívaolajjal. Ja, és a nagy lyukú reszelőt használtam a répához.
Süsse meg Mindenki!
Köszönöm a receptet! :-)

Boga82
Boga82 cs, 2014-02-27 15:11

Szia Kiki!

Nagyon jó torta, könnyen elkészíthető és rendkívül ízletes. Köszönöm, hogy megosztottad. Mióta ismerem már sok vidám percet sikerült vele szereznem. Bár én a 2dl napraforgó olajat 200g vajjal helyettesítettem, de így sem sikerült elrontanom. :) A tortaforma megszórásához kókuszlisztet használtam, ami durvább mint a sima liszt, s van egy kis kókusz ízhatása is. A tésztába és a mázhoz is vízgőz felett keverőtálban felolvasztott vajat használtam.
Meg lehet kicsit bolondítani egy egész citrom reszelt héjával, vagy egy egész narancs reszelt héjával, aki nagyon merész tehet bele mindkettőből, ígérem nem fogja megbánni ;)
A mázhoz én sima Mascarpone-t használtam, s mindig tökéletes lett vele.
Aki még merészebb a 2-3 nagyobb répa helyett tehet bele 2-3 nagyobb almát lereszelve, s a reszeléket jól kinyomkodva, ugyancsak érdekes lesz a végeredmény ;)

Skata
Skata p, 2014-02-07 17:12

Megcsinaltam en is, valtoztatas nelkul, nagyon finom lett! A tetejere csak sima marcipant tettem kinyujtva, klassz lett :)

DAncsa
DAncsa szo, 2014-01-18 23:08

Igazi, klasszikus répatorta. Soha nem gondoltam, hogy ilyen finomat én is tudok készíteni. Köszönöm szépen!

Wiky07
Wiky07 v, 2013-10-20 10:26

szerintem a répatorta az eggyik legfinomabb és eggyik legegészségesebb finomság!nagyon szeretem! Midenkinek csak ajánlani tudom.....probáljátok ki! Üdv Viki

Kiscsillag2011
Kiscsillag2011 k, 2013-08-20 22:04

Sziasztok !
Hatalmas Recept , én még soha ilyen izletes Totät, Süteményt nem csinältam ! Aki elkésziti ajänlom neki hogy pontos legyen az adagokkal és Philadelphia Sajtkrémet hasznäljon !!!!
Bombasztikus!!

Kriszta.511
Kriszta.511 cs, 2013-08-15 12:18

Sziasztok!
Mekkora méretű formába tettétek?
Előre is köszönöm a választ!

Bregya
Bregya / Bregya h, 2013-07-22 09:51

Sziasztok!

Nagyon finom lett!! Én a lisztet félig mandulaliszttel helyettesítettem, így még egészségesebb lett! Friss barack lekvárt ettünk mellé, tetejére kis marcipán répákat csináltam, szóval szép is lett!

Köszönöm a receptet!

Boldogh Mariann
Boldogh Mariann szo, 2013-03-02 19:58

Kedves Kiki!
Ez a torta lányom kedvence. 11 szülinapjára volt meglepi, most a 14. szülinapjára sütöm, épp a sütőben van, alig várom, mert én is nagyon szeretem. Köszi hogy feltetted annakidején!

borbi68
borbi68 v, 2012-11-25 23:25

Szuper lett, köszi :-) Hozzád hasonlóan én sem árultam el, mit is esznek :-) Cukorból én is kevesebbet és fehéret tettem (nem volt itthon barna), tetejére pedig sima fehér cukormázat (tojásfehérjébe porcukor, sokáig keverve) amibe citromlevet, egy csepp ecetet és reszelt narancshéjat tettem, remek lett. Mégegyszer köszönet a receptért, bármelyik cukrászdában megállná a helyét!!!

vorsi0128
vorsi0128 h, 2012-11-19 14:34

Szia! A tojásból az egész vagy csak a sárgája kell bele? Köszönöm: Orsi

zsiz
zsiz cs, 2012-06-14 23:23

Én is elkészítettem és isteni lett! Ez a recept így tökéletes, semmilyen módosításra, változtatásra nem szorul. Köszönöm!

Sande
Sande / Sande k, 2012-05-15 11:24

Ismét nekiálltam már sokadszor, de nem találtam meg a mazsolát. Aszalt meggyet találtam itthon, hát valami isteni volt vele, szerintem érdemes kipróbálni! :)

Morzsi89
Morzsi / Morzsi89 szo, 2012-05-05 20:17

Nagyon finom! 2/3 rész cukorral csináltam, de az én ízlésemnek kicsit túl édes lett így is. Ja, és a fahéj mellé tettem bele őrölt szerecsendiót és szegfűszeget is :)

Tioka
Tioka k, 2012-04-24 13:01

Szia!
Most van bent a sütöben a torta. Sajnos a teteje már piros, de belül még lágy. Nem volt jobb ötletem, ráraktam egy alufoliát, hátha belül is átsül. Valakinek ilyen esetekre ötlete?
Egyébként nagyon finom lesz, már nyersen is az volt :P

Sande
Sande / Sande k, 2012-04-24 09:56

Sziasztok!

15 hónapos kislányomnak nem fűlik mostanában a foga a zöldségekhez, úgyhogy muszáj volt valamit kitalálnom, hogy jusson egy kis rost is a pocakba, megsütöttem ezt a sütit. Ugyan fél adagot csináltam, 1/3 tk tönkölyliszttel, kevesebb cukrot is tettem bele és a máz is elmaradt, de osztatlan sikert aratott. Még repetázott is belőle. :)
Köszönöm a receptet!

_Liliana_
_Liliana_ cs, 2012-04-05 11:06

Megszólalásig hasonlít a desszert.eu-n található répatorta receptre...http://desszert.eu/repatorta

bornetti
bornetti sze, 2012-04-04 22:18

Szia! A marcipán rajta fog maradni krém nélkül is, nyugodtan megpróbálhatod.

Enikő76
Enikő76 sze, 2012-04-04 06:43

Ez a recept a legszimpibb, húsvétra meg is sütöm, de marcipán bevonatot szeretnék rátenni. nem tudom, hogy marad rajta, ha nincs krém a tortán? Tudnátok tanácsot adni?
Köszönöm!

bettina0402
bettina0402 k, 2012-03-27 16:07

Ma elkészítem, és kíváncsi vagyok hogy sikerül ;-)
Remélem jól sikerül, mert szülinapra készítem, és még sosem sütöttem tortát :)
És anyósnak megy :D:D
Holnap beszámolok!

Csokoládéimádó
Csokoládéimádó / Csokoládéimádó cs, 2012-03-22 16:09

Szervusztok!

Édesanyám is talált a hálón egy répatorta receptet, de annak a tésztája olyan nehéz. Olvastam, hogy többen is elkészítettétek ezt a csini csodát...
Érdeklődnék, hogy ennek a sütinek a tésztája milyen állagú lesz?

Élőre is köszönöm a válaszotok.
Üdv
Csokoládéimádó

Kiribati
Kiribati v, 2012-02-05 18:05

Sziasztok!
Bár nem az összes hozzászólást olvastam el, ezért remélem nem ismétlek senkit. A mázat a tetejére nem a recept alapján készítettem, hanem szimpla vaníliapudingot főztem és azt öntöttem a tetejére. A répát pedig az aprító gépben aprítottam le, és nem barna cukrot, hanem fehér cukrot tettem bele, 25 dkg-ot. igaz, hogy jó sokáig kellett sütni, de érdemes volt kivárni. A családnak az IKEÁ-s svéd mandula torta ízét juttatta eszébe, úgyhogy nekünk nagyon ízlett. Köszönjük Kikinek, hogy megosztotta velünk a receptjét. :-)

santameva
santameva cs, 2011-12-29 00:47

Sziasztok, megcsináltam isteni lett, szerintem akkor az igazi, ha áll a hűtőben min. egy éjszakát, hogy összeérjen. Én tettem bele gyömbért is egy nagyon keveset, és a belevaló mandulát száraz serpenyőben megpirítottam, amiből szórtam a tetejére is, csudijó lett:-)

lona
Lona / lona v, 2011-07-03 10:14

Kedves Kriszta!
Csak annyit szeretnék kérdezni,hogy finom vagy durva fokú reszelőt használtál a répánál. Köszi.

Barackmag
Barackmag h, 2011-06-20 12:55

Harmadszorra készítettem el, három különböző társaságnak, legutóbb múlt szombaton, mindenhol osztatlan sikert aratott, olyanok is egymás után vették a szeleteket, akik eddig ferde szemmel nézték a répa süteménnyel való egy lapon emlegetését. Ha valami tuti sütit szeretnék villantani a családnak, biztos ezt választom és nagyon szépen köszönöm a receptet, amivel kiérdemeltem, hogy azt mondja a család "olyan ügyesen süt, mint a nagymamája".

nemesvali
Nemes Vali / nemesvali cs, 2011-04-28 16:54

Egyszerűen levárt kentem a tetejére, a felnőttek egy része nagyon idegenkedett tőle, de az egy éves ünnepeltnek nagyon ízlett, és az a lényeg! Szerintem pedig nagyon finom íze van, senki nem találná ki, hogy sárgarépa van benne, olyan ízletes!

nemesvali
Nemes Vali / nemesvali k, 2011-03-29 17:41

A mázzal kapcsolatosan lenne kérdésem: amilyen sajtkrémeket én találtam a boltokban, arra mindre rá van írva a hozzávalókhoz, hogy sót is tartalmaz, és én érzem az ízén is. Natur sajtkrém, nem ízesÍtett- Melyik márka az, ami tényleg natúr, mint a mascarpone -amivel semmi bajom nincs- csak 10x annyiba kerül.

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina v, 2011-04-24 11:38

Szia! Sajnos só nélküli sajtkrémet nem igen találsz, enyhe sós íze mindnek van. Dobozos Philadelphiával csináltam és szerintem jó lett. Üdv kiki

Lilluska69
Lilluska69 szo, 2011-04-23 17:19

Hát , én tavaly sima sajtkrémmel csináltam, és bizony én is éreztem a sót benne, hiába volt benne cukor! Persze ettől még finom volt, és el is fogyott, de az idén mascarponéval fogom csinálni! Most probálom ki ezt a receptet először! Tavaly svájci répatortát csináltam az is nagyon tetszett, és jó lett! Kíváncsi leszek ez hogy válik be!:)

Zebrabara
Zebrabara v, 2011-03-27 20:20

Megsütöttem a sütit, igaz máz nélkül.
Nekem kicsit túl édes lett, pedig eleve kevesebb cukrot tettem bele, szerintem bőven elég lenne a fele mennyiség - de így is remek, mert natúr, házilag eltett, jó savanykás sárgabarack-lével nyakon öntve kifejezetten pikáns. A liszt harmada teljes kiőrlésű volt, és hogy érdekesebb legyen, többféle méretűre reszeltem a répát, egy keveset egész apróra, nagyobbacskára a nagyját és almareszelőn küldtem át a harmadikat.

Egyszóval, köszönöm a receptet, azt hiszem, kis módosítással ez a süti törzsvendég lesz nálunk.

1021