Majorannás sólet - leveses recept

Majorannás sólet - leveses
Majorannás sólet - leveses
130 perc / előkészület: 10 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám mindig sok lével főzte, és én is így szoktam meg. A majoranna adja meg főként az ízét.

Jó sűrű lesz, viszont lesz annyi lé rajta, ami egy gazdag levesnek mondható. Nagyon finom és laktató étel!

A költséget nem lehet pontosan megírni, nem mindegy, ki milyen nagy csülköt vesz. Itt a csülök a leghúzósabb, de szerintem más füstölt hússal is tökéletes (libából az eredeti).

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sólet gerslivel, majorannás sólet-leves, csülkös leveses sóletbab
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző nap beáztatjuk a babot.
  2. Az olajon megfonyasztjuk a hagymát. Fűszerpaprikával megszórjuk, feleresztjük kevés vízzel.
  3. Rátesszük a kockákra vágott csülköt, pároljuk. Hozzáadjuk a babot. Meghintjük a liszttel. Kevergetjük. Felengedjük annyi vízzel, ami bőven ellepi.
  4. Befűszerezzük, addig főzzük, amíg a bab és a hús majdnem megpuhul. Ekkor beletesszük a mosott gerslit. Ezzel kb. 1 órát főzzük.
  5. Tálaljuk, jó étvágyat!
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 509
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
563 recept
hirdetés

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

952