r
Nosalty Logó

Lencsés bolognai cukkinivel és spagettivel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Bencsik Brigitta NS
Lencsés bolognai cukkinivel és spagettivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Bolognai ragu

Spagetti

Összesen 488 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Bolognai ragu

Spagetti

Összesen 974 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Bolognai ragu

Spagetti

Összesen 64 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1253.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    523.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1240 micro
  • β-karotin
    3789 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7791 micro
  • Lut-zea
    4311 micro
Összesen 488 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2506.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    868 mg
  • Nátrium
    925 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1046.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    734 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    559 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2480 micro
  • β-karotin
    7577 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    15583 micro
  • Lut-zea
    8622 micro
Összesen 974 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    160 micro
  • β-karotin
    490 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1008 micro
  • Lut-zea
    558 micro
Összesen 64 kcal

Hozzávalók

Bolognai ragu

Spagetti

Elkészítés

Bolognai ragu

  1. A hagymát, a sárgarépát, a zellergumót és a gombákat megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk.
  2. Az olívaolajat egy nagy serpenyőben felhevítjük, majd rádobjuk az összedarabolt zöldségeket és magas hőfokon 5 percig pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és kevergetve további 5 percig pirítjuk.
  4. Hozzákeverjük a lencsét, majd felöntjük a zöldség alaplével és a hámozottparadicsom-konzervvel.
  5. Megszórjuk a kakukkfűvel, majorannával. Sózzuk, borsozzuk és beledobjuk a babérlevelet.
  6. Pár perc alatt felforraljuk, és alacsony hőfokon 40-45 percig főzzük.

Spagetti

  1. A cukkinit megmossuk, és spagetti formára vágjuk.
  2. Egy nagy lábasban vizet forralunk, sót adunk a főzővízhez.
  3. A spagettit a csomagolás utasításainak megfelelően fogkeményre főzzük.
  4. A főzési idő vége előtt körülbelül 2 perccel hozzáadjuk a cukkinit és azzal együtt főzzük.
  5. A cukkinis-spagettis keveréket szűrőben leöblítjük.
  6. Tányérra kiszedjük a cukkinis-spagettis keveréket és rászedjük a lencsebolognait.
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1354
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lencsés bolognai cukkinivel és spagettivel
Bencsik Brigitta NS 2 recept

Hozzávalók

Bolognai ragu

Spagetti

Címlapról ajánljuk

További cikkek