Lencseleves füstölt kolbásszal recept

Lencseleves füstölt kolbásszal
Lencseleves füstölt kolbásszal
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lencsét akartunk főzni, majd ez lett belőle, nagyon finom.

hozzávalók / 7 adag

  • 50 dkg lencse
  • 2 kisebb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 sárgarépa
  • 3 fehérrépa
  • 2 krumpli
  • 2 babérlevél
  • 3 szegfűszeg
  • szemes bors
  • 1 marhaleveskocka
  • 5 dl paradicsomlé
  • 20-25 dkg füstölt kolbász

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: szilveszter, újév, vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kolbászos lencseleves, paradicsomos lencseleves, füstölt kolbászos lencseleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét beáztatjuk, majd egyet forraljuk, és leöntjük a vizet róla.
  2. Az egyik vöröshagymába beleszurkáljuk a szegfűszeget, a zöldségeket karikára vágjuk, a krumplit kockára, a kolbászt félbe, majd szeletekre.
  3. Egy nagyobb lábasba beleteszünk minden hozzávalót, felöntjük vízzel és főzzük. Majd mielőtt majdnem kész, hozzáadjuk a leveskockát, a sót, berántjuk, majd végül a paradicsomlét, és pár percet főzzük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 17 544
elküldve: 1
receptkönyben: 59
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
243 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Hamburger, hot-dog, pizza, gyros és szendvics hidegen vagy melegen. Ezeket esszük mi leggyakrabban, ha street food-ra vágyunk. De mit esznek a horvátok a tenger mellett?
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!