r
Nosalty Logó

Lencseleves 3.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Muci
Lencseleves 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

Összesen 427 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

Összesen 2561 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

Összesen 233 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1748.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    1289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 427 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.9 g

Zsír

  • Összesen
    123.6 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10490.7 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1954 mg
  • Nátrium
    7735 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    565.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1238 micro
  • Kolin:
    666 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 2561 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    953.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    703 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A csülköt 3 liter vízben feltesszük főni. Kb. 90 percig előfőzzük, időnként leszedjük a tetejéről a z öszegyűlt zsírt és habot.
  2. Ez idő alatt a kiválogatott megmosott lencsét beáztatjuk.
  3. 90 perc elteltével az előfőzött csülökhöz adjuk a lencsét, beletesszük a vöröshagymát egészben, a fokhagymát felszeletelve.
  4. Hozzáadjuk a pirosaranyat, sót, vegetát, babérlevelet és további 1 óráig főzzük.
  5. Amikor a csülök már leválik a csontjáról és a lencse is megpuhult, kivesszük a csülköt, eltávolítjuk a hagymát és babérlevelet.
  6. Elkészítjük a rántást: a lisztet a zsiradékon zsemleszínűre pirítjuk, rászórjuk az őröltpaprikát és kb. 2 dl hideg vízzel felöntjük.
  7. Hozzáadjuk a leveshez a rántást, belekeverjük a tejfölt és az ecetet, felforraljuk.
  8. A csülköt lecsontozzuk, lebőrözzük, felkockázzuk és beletesszük a levesbe.
  • Elkészítettem: 22 alkalommal
  • Receptkönyvben: 219
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 80170
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilveszterkor mindig szoktam lencselevest főzni, mivel a hagyomány szerint, ha ilyenkor lencsét, esetleg babot eszünk, az új évben sok pénzünk lesz. Ez a hagyomány nem, vagy csak ritkán és meglehetősen szerény mértékben jött be, de a lecseleves nagyon finom és enyhén savanykás íze igen jól esik az ilyenkor megviselt gyomornak.

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!