Kolbászhússal-zöldségekkel töltött gömbcukkini recept

Kolbászhússal-zöldségekkel töltött gömbcukkini
Kolbászhússal-zöldségekkel töltött gömbcukkini
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A piacon még egyszer sem láttam gömbcukkinit, a kertünkben azonban termett egy szép nagy példány. Egyértelmű volt, hogy nem leves lesz belőle, hanem megtöltöm.

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Kolbászhússal, zöldségekkel töltött gömbcukkini kétféle sajttal megszórva, vele sült újkrumplival
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit előfőzzük. A cukkinit 10 percig főzzük a forrástól számítva.
  2. A cukkini sapkáját levágjuk, a magját eltávolítjuk.
  3. Elkészítjük a ragut. A zöldségeket aprítjuk, összekeverjük a darált hússal és a tojással. Betöltjük a cukkiniba.
  4. Egy nagy serpenyőbe olajat locsolunk, berakjuk a cukkinit, mellé a krumplit. Berakjuk a 200 C fokra előmelegített sütőbe.
  5. Lereszeljük a sajtokat.
  6. 45 perc után rászórjuk a sajtot, megfordítjuk a krumplikat, visszatesszük. 15 perc után átállítjuk grill fokozatra.
  7. Tálaláskor félbevágjuk a cukkinit, a tányérra rakjuk, szedünk mellé 2 db krumplit, rakunk rá petrezselymet.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 209
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

631