Kolbásszal töltött karaj recept

1 adag
773
kcal
Kolbásszal töltött karaj
Kolbásszal töltött karaj
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy kedvenc nálunk. Leginkább hidegen esszük, francia salátával. Ha kihűlt, akkor lehet szépen szeletelni.


hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
alkalom: karácsonyi hidegtálak, szilveszter
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült sertés karaj, sült karaj, egyben sült sertés karaj kolbásszal töltve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hús közepébe hosszában lyukat  szúrunk. Ebbe beledugjuk a kolbászt.
  2. Minden oldalát átdörzsöljük sóval, borssal és egy kevés pirospaprikával.
  3. Egy tepsibe kevés olajat teszük, beleöntünk fél deciliter vizet. Beletesszük a húst. Melléhelyezzük a paprikát és a paradicsomot.
  4. 180 fokos sütőben, letakarva kb. 2 órán át sütjük.

  • költség: 2100 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 69 110
elküldve: 10
receptkönyben: 831
elkészítve: 22/38
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (9)

godina
godinasze, 2012-11-28 15:19

Anyukám régen nagyon sokszor csinált ilyet, az egyik kedvencünk volt! Ez tipikusan egyszerű-és-nagyszerű recept! Karácsonykor is sokszor készítette, mindig svéd gomba- és francia salátával. Isteni! :) Én most csináltam először, még a sütőben van, remélem, a kisfiamnak is ízleni fog (nem nagy húsevő)!

krisztinaa91
krisztinaa91sze, 2012-06-27 21:19

tegnap keszitettem el, nagyon finom lett :) felkarikaztam meg melle ket egesz hagymat, plusz par kolbaszszeletet, es egyutt sutottem oket. a vegeredmeny isteni lett !

Zsuski
Zsuskics, 2010-12-30 12:53

Anyukám sütés előtt körbepirítja így lezárja a pórusokat.

Ruszkicsaj
Ruszkicsajszo, 2010-09-18 12:54

Most lett kész ez az ízletes husi! Követtem a receptet, nagyon jó lett, kevés Delikáttal is megszórtam még sütés előtt.... Kb 70 - 80 perc után kiszúrtam az alufóliát, úgy tettem vissza még 25 percre, aztán teljesen levettem az alufóliát és légkeveréssel sütöttem még kb. 15 percet. Szép színe lett!
Köszi a receptet. :)

tunderkeee
tunderkeeek, 2010-03-30 11:43

Ezt a toltott karajt el lehet kesziteni sargarepaval is.a fustolt kolbasz heleyett ket vekony sargarepat teszunk a karajba es orolt komennyel fuszerezzuk.Isteni finom!

ilma
ilmah, 2010-03-01 14:44

Köszi az alapreceptet, nagyon megihletett.

Én megszúrkáltam oldalt újjal/kis késsel, hogy egy-fél centis kráterek legyenek, amikbe kevés kakukkfüvet raktam, majd fokhagymával befedtem a lukakat.
Kicsit megvagdostam a karaj a tetejét (3-5 mm), a vágásokba beleállítottam egy-egy szelet füstölt kenyér szalonnát. És az egészet nem vízzel, hanem sörrel pároltam.

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Könnyű nyarat tudhatok magam mögött, ugyanis nem kellett sokat gondolkodnom, mit adjak az unokáknak reggelire vagy uzsonnára, mert csakis májas kencét rendeltek.
773