Kolbásszal töltött karaj recept

1 adag
773
kcal
Kolbásszal töltött karaj
Kolbásszal töltött karaj
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy kedvenc nálunk. Leginkább hidegen esszük, francia salátával. Ha kihűlt, akkor lehet szépen szeletelni.


hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
alkalom: karácsonyi hidegtálak, szilveszter
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
fogyókúra: paleolit fogyókúra

egyéb elnevezések

sült sertés karaj, sült karaj, egyben sült sertés karaj kolbásszal töltve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hús közepébe hosszában lyukat  szúrunk. Ebbe beledugjuk a kolbászt.
  2. Minden oldalát átdörzsöljük sóval, borssal és egy kevés pirospaprikával.
  3. Egy tepsibe kevés olajat teszük, beleöntünk fél deciliter vizet. Beletesszük a húst. Melléhelyezzük a paprikát és a paradicsomot.
  4. 180 fokos sütőben, letakarva kb. 2 órán át sütjük.

  • költség: 2100 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 69 838
elküldve: 10
receptkönyben: 840
elkészítve: 23/39
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (9)

godina
godinasze, 2012-11-28 15:19

Anyukám régen nagyon sokszor csinált ilyet, az egyik kedvencünk volt! Ez tipikusan egyszerű-és-nagyszerű recept! Karácsonykor is sokszor készítette, mindig svéd gomba- és francia salátával. Isteni! :) Én most csináltam először, még a sütőben van, remélem, a kisfiamnak is ízleni fog (nem nagy húsevő)!

krisztinaa91
krisztinaa91sze, 2012-06-27 21:19

tegnap keszitettem el, nagyon finom lett :) felkarikaztam meg melle ket egesz hagymat, plusz par kolbaszszeletet, es egyutt sutottem oket. a vegeredmeny isteni lett !

Zsuski
Zsuskics, 2010-12-30 12:53

Anyukám sütés előtt körbepirítja így lezárja a pórusokat.

Ruszkicsaj
Ruszkicsajszo, 2010-09-18 12:54

Most lett kész ez az ízletes husi! Követtem a receptet, nagyon jó lett, kevés Delikáttal is megszórtam még sütés előtt.... Kb 70 - 80 perc után kiszúrtam az alufóliát, úgy tettem vissza még 25 percre, aztán teljesen levettem az alufóliát és légkeveréssel sütöttem még kb. 15 percet. Szép színe lett!
Köszi a receptet. :)

tunderkeee
tunderkeeek, 2010-03-30 11:43

Ezt a toltott karajt el lehet kesziteni sargarepaval is.a fustolt kolbasz heleyett ket vekony sargarepat teszunk a karajba es orolt komennyel fuszerezzuk.Isteni finom!

ilma
ilmah, 2010-03-01 14:44

Köszi az alapreceptet, nagyon megihletett.

Én megszúrkáltam oldalt újjal/kis késsel, hogy egy-fél centis kráterek legyenek, amikbe kevés kakukkfüvet raktam, majd fokhagymával befedtem a lukakat.
Kicsit megvagdostam a karaj a tetejét (3-5 mm), a vágásokba beleállítottam egy-egy szelet füstölt kenyér szalonnát. És az egészet nem vízzel, hanem sörrel pároltam.

Legfrissebb cikkek

Undorodnak az amerikaiak a kapucsínós chipstől
Undorodnak az amerikaiak a kapucsínós chipstől
Csaknem egymillió online voks után a győztes az új wasabi-gyömbér ízesítésű chips lett a Lay's szavazásán. A kapucsínó ízű burgonyasziromtól kiakadtak az amerikaiak.
Sütöttél már denevért?
Sütöttél már denevért?
Közeleg a Halloween, azaz Mindenszentek és a Halottak napjának időszaka, amit nálunk természetesen kevésbé illik jókedvűen megünnepelni...
Top 10 uzsonna totyogóknak
Top 10 uzsonna totyogóknak
Otthon lévő anyukaként ha sikerül is kitalálnunk, mi legyen az ebéd, a tízóraira, uzsonnára már nem mindig jut elég energia és kreativitás. Most adunk néhány ötletet!
773