Kolbásszal töltött karaj recept

1 adag
773
kcal
Kolbásszal töltött karaj
Kolbásszal töltött karaj
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy kedvenc nálunk. Leginkább hidegen esszük, francia salátával. Ha kihűlt, akkor lehet szépen szeletelni.


hozzávalók / 4 adag

  • 1 kg sertés rövidkaraj
  • 250 g kolbász (füstölt)
  • 1 közepes db paradicsom
  • 1 közepes db paprika
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint (őrölt)
  • 1 kk fűszerpaprika
  • 3 ek napraforgó olaj
  • 0.5 dl víz (kevés)

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
alkalom: karácsonyi hidegtálak, szilveszter
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
fogyókúra: paleolit fogyókúra

egyéb elnevezések

sült sertés karaj, sült karaj, egyben sült sertés karaj kolbásszal töltve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hús közepébe hosszában lyukat  szúrunk. Ebbe beledugjuk a kolbászt.
  2. Minden oldalát átdörzsöljük sóval, borssal és egy kevés pirospaprikával.
  3. Egy tepsibe kevés olajat teszük, beleöntünk fél deciliter vizet. Beletesszük a húst. Melléhelyezzük a paprikát és a paradicsomot.
  4. 180 fokos sütőben, letakarva kb. 2 órán át sütjük.

  • költség: 2100 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 70 989
elküldve: 10
receptkönyben: 856
elkészítve: 27/43
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (10)

godina
godinasze, 2012-11-28 14:19

Anyukám régen nagyon sokszor csinált ilyet, az egyik kedvencünk volt! Ez tipikusan egyszerű-és-nagyszerű recept! Karácsonykor is sokszor készítette, mindig svéd gomba- és francia salátával. Isteni! :) Én most csináltam először, még a sütőben van, remélem, a kisfiamnak is ízleni fog (nem nagy húsevő)!

krisztinaa91
krisztinaa91sze, 2012-06-27 20:19

tegnap keszitettem el, nagyon finom lett :) felkarikaztam meg melle ket egesz hagymat, plusz par kolbaszszeletet, es egyutt sutottem oket. a vegeredmeny isteni lett !

Zsuski
Zsuskics, 2010-12-30 11:53

Anyukám sütés előtt körbepirítja így lezárja a pórusokat.

Ruszkicsaj
Ruszkicsajszo, 2010-09-18 11:54

Most lett kész ez az ízletes husi! Követtem a receptet, nagyon jó lett, kevés Delikáttal is megszórtam még sütés előtt.... Kb 70 - 80 perc után kiszúrtam az alufóliát, úgy tettem vissza még 25 percre, aztán teljesen levettem az alufóliát és légkeveréssel sütöttem még kb. 15 percet. Szép színe lett!
Köszi a receptet. :)

tunderkeee
tunderkeeek, 2010-03-30 10:43

Ezt a toltott karajt el lehet kesziteni sargarepaval is.a fustolt kolbasz heleyett ket vekony sargarepat teszunk a karajba es orolt komennyel fuszerezzuk.Isteni finom!

ilma
ilmah, 2010-03-01 13:44

Köszi az alapreceptet, nagyon megihletett.

Én megszúrkáltam oldalt újjal/kis késsel, hogy egy-fél centis kráterek legyenek, amikbe kevés kakukkfüvet raktam, majd fokhagymával befedtem a lukakat.
Kicsit megvagdostam a karaj a tetejét (3-5 mm), a vágásokba beleállítottam egy-egy szelet füstölt kenyér szalonnát. És az egészet nem vízzel, hanem sörrel pároltam.

Legfrissebb cikkek

Heti menü: fűts a sütővel!
Heti menü: fűts a sütővel!
Egyre csípősebb az idő - fűteni úgyis kell, főzni szintén, miért ne intézzük a kettőt együtt? Sütőben készülő finomságokat kínálunk egész hétre!
Top 7 reggeli gyerekeknek
Top 7 reggeli gyerekeknek
Hét közben nincs időnk a gyerkőcök reggelijével bíbelődni: egy gyors szendvics, esetleg müzli joghurttal, gyümölcs a tízórai mellé, és már indulunk is, különben elkésünk.
Sósat, sósat, jó ropogósat!
Sósat, sósat, jó ropogósat!
Hogy milyen a jó perec? Eddig fogalmam sem volt, mert igazság szerint sosem rajongtam érte. A gyerekek megvesznek érte, de mi a titka, hogy még a felnőttek is imádják?
Fogyás egyszerűen?
Fogyás egyszerűen?
Jó lenne erre egy tuti recept, ugye? Azt sajnos nem adhatunk, de pár alaptippet igen!
773