Kolbásszal töltött karaj recept

megosztás
0
Kalória?
Kolbásszal töltött karaj
Kolbásszal töltött karaj
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy kedvenc nálunk. Leginkább hidegen esszük, francia salátával. Ha kihűlt, akkor lehet szépen szeletelni.


hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
alkalom: karácsonyi hidegtálak, szilveszter
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült sertés karaj, sült karaj, egyben sült sertés karaj kolbásszal töltve
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A hús közepébe hosszában lyukat  szúrunk. Ebbe beledugjuk a kolbászt.
  2. Minden oldalát átdörzsöljük sóval, borssal és egy kevés pirospaprikával.
  3. Egy tepsibe kevés olajat teszük, beleöntünk fél deciliter vizet. Beletesszük a húst. Melléhelyezzük a paprikát és a paradicsomot.
  4. 180 fokos sütőben, letakarva kb. 2 órán át sütjük.

  • költség: 2100 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 103 344
elküldve: 17
receptkönyben: 1 083
elkészítve: 63/79
Facebookon megjelent: 3

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

godina
godina sze, 2012-11-28 15:19

Anyukám régen nagyon sokszor csinált ilyet, az egyik kedvencünk volt! Ez tipikusan egyszerű-és-nagyszerű recept! Karácsonykor is sokszor készítette, mindig svéd gomba- és francia salátával. Isteni! :) Én most csináltam először, még a sütőben van, remélem, a kisfiamnak is ízleni fog (nem nagy húsevő)!

krisztinaa91
krisztinaa91 sze, 2012-06-27 21:19

tegnap keszitettem el, nagyon finom lett :) felkarikaztam meg melle ket egesz hagymat, plusz par kolbaszszeletet, es egyutt sutottem oket. a vegeredmeny isteni lett !

Ruszkicsaj
Ruszkicsaj / Ruszkicsaj szo, 2010-09-18 12:54

Most lett kész ez az ízletes husi! Követtem a receptet, nagyon jó lett, kevés Delikáttal is megszórtam még sütés előtt.... Kb 70 - 80 perc után kiszúrtam az alufóliát, úgy tettem vissza még 25 percre, aztán teljesen levettem az alufóliát és légkeveréssel sütöttem még kb. 15 percet. Szép színe lett!
Köszi a receptet. :)

tunderkeee
Bloemcake / tunderkeee k, 2010-03-30 11:43

Ezt a toltott karajt el lehet kesziteni sargarepaval is.a fustolt kolbasz heleyett ket vekony sargarepat teszunk a karajba es orolt komennyel fuszerezzuk.Isteni finom!

ilma
Bloemcake / ilma h, 2010-03-01 14:44

Köszi az alapreceptet, nagyon megihletett.

Én megszúrkáltam oldalt újjal/kis késsel, hogy egy-fél centis kráterek legyenek, amikbe kevés kakukkfüvet raktam, majd fokhagymával befedtem a lukakat.
Kicsit megvagdostam a karaj a tetejét (3-5 mm), a vágásokba beleállítottam egy-egy szelet füstölt kenyér szalonnát. És az egészet nem vízzel, hanem sörrel pároltam.

760