Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kisir - török bulgursaláta Glasertől

Kisir - török bulgursaláta Glasertől
Kisir - török bulgursaláta Glasertől
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tálalhatjuk köretként/salátaként grillezett húsok mellé, vagy önmagában. A salátát ízlés szerint ízesíthetjük erős paprikával is.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: török
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

paradicsomos bulgursali, zöldséges bulgur
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bulgurt felöntjük kb. 400 ml forró vízzel, és kb. 10-15 percig hagyjuk állni, amíg megpuhul.
  2. A sűrített paradicsomot elkeverjük az olajjal és a citromlével, a bulgurhoz keverjük.
  3. Az újhagymát vékony gyűrűkre, a paprikát és az uborkát apró kockákra, a paradicsomot kettévágjuk, a magokat kivágjuk, majd apró kockákra vágjuk. A petrezselymet apróra vágjuk.
  4. Az előkészített zöldségeket a bulgurhoz keverjük. Sóval, borssal ízesítsük.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 57
össznézettség: 23 377
elküldve: 6
receptkönyvben: 338
elkészítve: 13/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1890 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

356
bulgur 250 g
napraforgó olaj 4 ek
sűrített paradicsom 5 ek
citromlé 3 ek
újhagyma 4 közepes db
paradicsom 2 közepes db
sárga kaliforniai paprika 1 db
kígyóuborka 0.5 közepes db
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 400 ml