r
Nosalty Logó

Kanonok lepény diósan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Kanonok lepény diósan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 946 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 4730 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 349 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1169.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.1 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 946 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.1 g

Zsír

  • Összesen
    160.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5849 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    1347 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    2585 mg
  • Nátrium
    1269 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    735.7 g
  • Cukor
    292 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    572 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    838 micro
Összesen 4730 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 349 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tepsit kizsírozzuk, és liszttel beszórjuk.
  2. A sütőt bemelegítjük.
  3. A lisztet, a zsírt, a sütőport, a cukrot, 2db tojást, a citromhéjat, a vaníliás cukrot és a sót nagyon jól összegyúrjuk annyi tejjel, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. (Én robotgéppel gyúrtam össze.)
  4. Lisztezett felületen megfelezzük a tésztát, és tepsi nagyságúra kinyújtjuk az egyiket.
  5. Ügyesen betesszük a tepsibe, és elrendezzük a széleket, majd lekvárral vastagon megkenjük.
  6. A lekvár tetejére szórjuk a fele darált diót v. mogyorót, ki mennyit szeretne.
  7. Kinyújtjuk a második tésztát ugyanúgy mint az előzőt, betesszük a tepsibe, és szépen elsimogatjuk.
  8. A tetejére: 1 db tojást jól elkeverünk, és rákenjük a tésztára, majd a maradék diót v. mogyorót rászórjuk.
  9. Betesszük a sütőbe, és szép világosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: kb. 38x24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9110
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 19.

Ajánló

Bármikor, ha valami édességre vágysz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy régi receptes füzetből a Váncza Kincses Receptkönyvből származik a recept. Nagyon teszenek a régi receptek, ezért amelyiket olvasás alapján elkészíthetőnek tartom, megsütöm. A régi receptek ugyanis nem elég részletesek számomra, mert nem vagyok profi. Ez sem írta a tepsi méretét, a hőfokot és az időt sem. Nekem ahogy leírtam jó lett.

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek