Kínai tészta, ahogy a büfében készül recept

hozzászólások (48)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 462 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 3 adag *

összesen: 1388 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 212 kcal

Hozzászólások (48)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sziszi01
sziszi01 k, 2017-09-19 19:35

Szia! Tökéletes recept! Köszönöm!
Én tettem hozzá egy kis darab friss gyömbért és cayenne borsot, nem rontotta el.
Sziszi

KleaTech
KleaTech k, 2016-10-04 16:23

Nagyon finomra sikeredett, de nem lett olyan, mint a kínai kajáldás. Két dologra tudok gondolni: fontos lenne olivaolajjal csinálni, és/vagy más szósz kell hozzá. Pedig minőségi fekete szójaszószt vettem.
Esetleg számíthat a tészta is, most tojásnélküli spagettivel csináltam, de utólag tudtam meg, hogy a kínaiak is tojásos tésztát használnak. Úgyhogy legközelebb új tészta, szósz, és olivaolaj.

๓ ξ ي ĩ
๓ ξ ي ĩ cs, 2016-03-31 19:27

Elsőnek csináltam, és elrontottam :(

A hagymát én buta aprókra vágtam, reflexből, így nagyon kijött az íze, és én meg nem szeretem, és csak tescos szójaszószt tudtam beszerezni este, és szerintem nem a legjobb hozzá :/

Amúgy abszolút hasonlít, és máskor újra készítem, mert remek recept hozzá :3 És azért hasonlít-gat így is hozzá, úgyhogy elmajszolgatom :D

Nosalty.hu
Nosalty.hu p, 2015-11-20 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.11.19. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

veinhardt
veinhardt szo, 2015-08-01 07:01

A LIDL-ben is finom szójaszószokat lehet kapni, akkor amikor az Ázsiai hetek vannak. Éppen most hétfőn kezdődik megint egy ilyen hét, mindenképpen vennem kell, mert már kifogytam. Másikat próbáltam, de azok nem olyan jók! Egyébként ilyen alkalomkor, van még nálunk tasakos kinai alappor, mindössze 149,- Ft-ért, abból is teszek a pirított tésztára valamennyit! Nagyon finom lesz tőle!

lina.hb
lina.hb k, 2014-11-18 08:29

Nálam még egy pici rizsliszt vagy keményítő is megy hozzá, hogy "ragacsosabb" legyen... Gyakran készül, szeretjük. Hja és valóban nem autentikus, de a pénztárcám nem bírja a család igényei szerinti mennyiségű risztésztát, így sokszor cérnametélttel készül. A spagetti annyira nem jön be....

Livcsi04
Livcsi04 sze, 2014-07-09 14:45

Ma készítettem ebédre, és egyszerűen tökéletes lett :) Kicsit megspékeltem kockázott cukkinivel, valamint csilivel, de az alaprecept maradt :) 10/10

liszizsuzsi
liszizsuzsi k, 2014-07-08 14:08

Vidéken még nagyobb városokban se nagyon van keleti élelmiszer üzlet, a szupermarketekben viszont kapható a Kikkomann nevű szójaszósz; ez a legdrágább, de egyben a legjobb. Megyek, előkapom a wokot!

Ammesz
Ammesz / Ammesz k, 2014-02-18 22:00

Tegnap elkészítettem...isteni finom lett. Nagyon köszönöm a receptet. Nagy kedvencem a kínai. :)

Kiruna
Kiruna sze, 2013-07-31 18:20

Ez valami isteni! Köszönöm! Még sokszor kerül majd az asztalomra :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu k, 2013-01-08 09:11

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.01.07. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Te1986
Eszti / Te1986 k, 2013-01-08 07:06

én is meg szoktam pirítani a tésztát egy kicsit, úgy keményebb lesz kicsit az állaga, jobban hasonlít a boltira. De nem sütőben, hanem kb. 3-4-szer átforgatom a zöldségekkel együtt, abban a serpenyőben/wokban amiben a zöldségek pirultak.

szaboan
szaboan v, 2012-12-16 12:36

Nagyon finom ma is azt csinálok a gyerekeimnek!!!
Köszi a receptet.

meli0110
meli0110 h, 2012-10-29 19:35

Én is magamnak kisérleteztem ki a pirított tésztát otthon. Teljesen igazad van, nem kell a sütőben vagy bárhol máshol pirítani. A szín és az íz kizárólag a dark szójaszósztól (eredeti kínai- a kínai élelmiszerboltokból) lesz. Én néha kevés fokhagymát, porcukrot és na-glutamátot is teszek hozzá. Pont olyan, mint a kínaiban. Nagyon szeretjük!

Límia
limia / Límia k, 2014-07-08 15:54

Meli: Na-glutamátot? Ízfokozót? Minek??? :S

Ferenc: Szuper a recept! KÖSZÖNÖM!

lokri
lokri h, 2012-09-10 18:22

Egy apró kis hozzávaló, amitől szerintem méginkább olyan mint amit a kínai büfékben lehet kapni: édes szójaszósz a simával együtt!

Visky Orsi
Visky Orsi / Visky Orsi cs, 2012-04-05 09:52

Kismama vagyok! Ezt kívántam meg! Már elkészítettem egyszer, 2 nap alatt 5-ször laktam jól vele. Általában minden étel egyszer esik jól, de ez minden étkezésnél elcsábított. Szerencse, hogy a férjem nem rajong a kínaiért!

Ildibildi
Ildibildi / Ildibildi v, 2011-07-03 11:44

Az előkészület és a főzés egyszerre zajlik, így pillanatok alatt elkészítettem ezt az igazán fincsi ételt. Köszi a receptet!

z1
z1 / z1 szo, 2011-06-18 20:11

Szia!
Egy jó tanács, ha érdekel.
A tésztát előtte süsd meg a sütőben barnára.
Más íz, más szín.
Jobb.
Z.

fagi87
fagi87 cs, 2012-06-21 09:36

Szia

Engem erdekelne, hogy milyen hofokon es hany percig sutod a tesztat a sutoben.

Koszi

z1
z1 / z1 p, 2012-06-22 12:12

...süsd jó barnára, de ne égesd meg, mert megkeseredik.
160-tól 220-ig tulajdonképpen bárhol sütheted. Alatta nem érdemes, mert sokáig tart, felette meg már nagyon odafigyelős, hogy meg ne égjen. Nem baj, ha kicsit sötétebbre sül, mert a főzéskor úgyis kivilágosodik.
Jó főzést!
Z.

bebice
bebice p, 2014-07-18 16:42

Ez egy hülyeség,én is előre sütöttem a tésztát,borzalmas kemény és égett ízű lett,pedig nem égettem szét.Úgyhogy szerintem ne adj ilyen tanácsokat!A kínai tésztáknak egyébként sincs köze a tészta sütőbe való sütéséhez!

Robág Etnel
Robág Etnel / Robág Etnel sze, 2011-06-15 17:13

Kiegészíteném egy kis fűszerezéssel: -a tészta főző vizébe reszelek egy kis gyömbért vagy adok hozzá egy csapott mokkáskanálnyi gyömbérport
-a zöldségeket olíva olajon (wokban) sütöm fel (könnyebben emészthető és ízletesebb) , a hevített olajban először mozsárban tört, mokkáskanálnyi koriander magot pirítok kb. 1/2 percig.

Legtöbbször szójás sült csirke készül hozzá amit kicsontozva és felaprítva elkeverek a kész tésztával és csiliszósszal és/vagy édes-savanyú szósszal tálalok.

Fentieket kiegészíteném azzal, hogy a boltokban általában kapható szójaszószok az un. világos kategóriába tartoznak, elég sósak és kevésbé édesek.
Aki szereti az "eredetibb" thai ízeket, próbáljon beszerezni (kínai üzletekben stb.) sötét, édes szójaszószt. Abból ráadásul kevesebb is elég, a fenti recepthez pl. 2 ek.

dyamexx
dyamexx sze, 2012-01-11 14:03

A wokba sosem teszünk olívaolajat, mert megég!!!!!!!!!! Mogyoróolaj az igazi, ha nincs akkor napraforgó, vagy egyéb magas hőt bíró olaj legyen!

z1
z1 / z1 v, 2012-06-24 18:43

...ha ottfelejted mindegyik megég. Ha mogyoró, ha más. A kék színű gázláng ezer fok feletti hőmérsékletű. Használtam én már wokban napraforgóolajat is. Ugyan olyan jó volt mint a többi...

dosika61
dosika61 v, 2012-09-30 04:43

Én azt olvastam valahol, hogy az olíva olajnak két fajtája van, az egyik nem alkalmas a sütésre, a másik igen.

Gargoyle
P. / Gargoyle sze, 2012-01-11 18:22

Az olívaolaj 210 fokot bír, a napraforgó 180-190-et. Ennyit a berögzöttségről. Az olívaolaj sokkal alkalmasabb sütésre, mint a napraforgó...Kár, hogy ezzel nem vagyunk tisztában. De ennél a receptnél valóban mogyoróolaj az igazi.

p.alexa
Pechula Alexa / p.alexa p, 2012-07-27 09:14

Nekem az "igazi kínai kajás ízt" a szezámolaj adta meg, mindig azzal csinálom, esetleg próbáljátok ki ti is :) Lexi

tritrek
Lajos / tritrek cs, 2015-11-26 07:49

Így van, de nagyon óvatosan kell vele bánni, pár csepp elég, különben ehetetlen lesz. Meg lehet variálni halszósszal, teriyakival, csirkével, marhával, júdásfüle gombával... és persze sok csilit is teszek bele :)

462