Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsgombócleves Juditka konyhájából

Húsgombócleves Juditka konyhájából
Húsgombócleves Juditka konyhájából
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az állandó "vasárnapi ebédes húsleves" helyett szerettem volna valami újat kipróbálni! Túl nagyot nem mertem váltani, de megérte, hiszen isteni finom!

 

hozzávalók / 4 adag

A húsgombóchoz

A leveshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, ízlés szerint (karikára vagy csíkokra) feldaraboljuk.
  2. A répát és a petrezselyemgyökeret olajon megpirítjuk, felöntjük 2,5 l vízzel vagy húsleves alaplével, ízlés szerint fűszerezzük.
  3. A darálthúst a hozzávalókkal összekeverjük, és 20 forintos nagyságú gombócokat formázunk.
  4. Amikor a leves felforrt, belerakjuk a kockára vágott krumplit és a gombócokat.
  5. 15 perc alatt készre főzzük.
  6. Cérnametélttel tálaljuk.
  • költség: 1000 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 24
össznézettség: 122 408
elküldve: 10
receptkönyvben: 318
elkészítve: 47/49
Facebookon megjelent: 1

szakács

Juditka85

Mióta szakács: 2012.11.11.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségleves húsgombóccal, húsgombócos zöldségleves, darált húsos gombóccal készült leves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Herbie
Herbie Thu, 2018-04-05 11:29

Ez a gombóc is nagyon finom:
1/2 kg darálthús
3-4 evőkanál búzadara
1 egész tojás
1 csokor petrezselyemzöldje
1 db vöröshagyma
kevés őrölt kömény
kevés bors (ízlés szerint)
kevés olaj
só ízlés szerint (vagy Vegeta)

Elkészítés:
1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon megdinszteljük, mikor kész, rászórjuk az apróra összevágott petrezselyemzöldet, egyet még keverünk rajta, és lekapcsoljuk a gázt.

2. A húshoz hozzáadjuk a tojást, a 3-4 evőkanál búzadarát, a Vegetát, és az őrölt köményt meg a borsot, majd a már nem forró petrezselymes hagymát, és összedolgozzuk.
3. Hideg vízzel leöblített kezünkkel gombócokat formázunk, és a forrásban lévő levesünkbe dobjuk.
Bármilyen levesbe kiváló, húslevesbe, zöldséglevesbe. Nagyon szépen egyben maradtak a gombócok, finomak és jó állagúak.
Sajnos nem tudom kinek a receptje, itt a neten találtam már elég régen.)

lasvegas7
lasvegas7 Wed, 2016-02-24 22:36

Nagyon fincsi lett! Köszönöm a receptet!! :D Első húslevesem és nagyon jól sikerült. :P

kerha
kerha Sun, 2015-03-15 16:00

Nagyon jól jött ez az ötlet, mert csak kevés darált húsom volt a vasárnapi leveshez. (Húslevest meg amúgy sem szeretek főzni, a főtt húst nem nagyon szeretjük, mindig marad belőle.)
Picit módosítottam rajta, így tökéletes lett. Karalábét is tettem bele, alaplé helyett vizet, és a zselé állagú "leveskockát" használtam (marhahúslevesest, 2 db-ot).
A gombóchoz 30 dkg húst használtam, de így is lágy lett az 1 tojással, úgyhogy pici búzadarát és lisztet is tettem bele , épp, hogy ne essen szét.
A végeredmény isteni lett, a gombócok állaga tökéletes (pedig most csináltam először), és nem igényelt plusz levesbetétet. Bár legközelebb a húsimádó csöpp csajom miatt még több húsból fogok gombócot készíteni : )))
Köszönöm a receptet, sokszor el fogom készíteni!

245
darált sertéshús 20 dkg
fokhagyma 1 gerezd
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 db
burgonya 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
alaplé 2.5 l