r
Nosalty Logó

Gyömbéres krumplitekercs

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Gyömbéres krumplitekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1101 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4400 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 303 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    74.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1736.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    1385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 1101 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.9 g

Zsír

  • Összesen
    299.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6946.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    794 mg
  • Nátrium
    5539 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    376.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    573.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    109 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    622 micro
Összesen 4400 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A töltelékhez feltesszük főni a krumplit.
  2. Nagyon apróra felszeleteljük a zöldpaprikát és lereszeljük a megpucolt egész gyömbért.
  3. Elkészítjük a tésztát: egy keverő tálba összeöntjük a liszteket, olajat, kurkumát, chiliport, sót és miután összevegyült kellőképpen, apránként folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá a meleg vizet. Addig gyúrjuk, amíg nem tapad a tál falához és szép ruganyos tésztát kapunk. (Ezt én robotgéppel szoktam kb. 20 percig dagasztani, mert közben visszatérhetek a töltelékhez.)
  4. A megfőtt krumplit beletesszük egy tálba és összetörjük. Hozzáadjuk a zöldpaprikát, a gyömbért és az összes többi felsorolt töltelék alapanyagot.
  5. Amikor elkészült a tészta, téglalap alakúra és kb fél ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk.
  6. Rákenjük a tölteléket, majd feltekerjük. (Érdemes bevetni a "konyharuha trükköt" és nagyon fontos, hogy szorosan tekerjük fel, mert könnyen széteshet!)
  7. A kapott tésztakígyót ujjnyi vastagságú szeletekre, csigákra vágjuk (szeletelés után kicsit kézben vagy nyújtódeszkán formázgassuk, hogy az olajban ne essen szét.)
  8. Forró olajban addig sütjük, amíg a töltelék besötétedik. (Fontos, hogy igazán forró legyen az olaj!)
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 18164
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 18.

Ajánló

Ajánlom hozzá az "indiaias" rizst és alma csatnit. A fűszerek arányával ízlés szerint lehet kísérletezni.   Ha nincs otthon hús, kiváló feltétnek.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Indiai főzőtanfolyamon elsajátított és azóta itt-ott módosított 5 éve bevált vega recept. Az az érdekes, hogy a forró olajban kisütve, átalakulnak az egymástól elváló radikális ízek és nagyon érdekes összhangba szelídülnek.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek