Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás csirkeragu medvehagymával

Gombás csirkeragu medvehagymával
Gombás csirkeragu medvehagymával
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szuperegyszerű, tejszínes csirkeragu rohanós hétköznapokra.

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás csirke
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy serpenyőben az olívaolajat és a vajat felhevítjük, és két részletben megpirítjuk rajta a megtisztított és felaprított gombát, majd szűrőlapáttal kiszedjük és félretesszük.
  2. A visszamaradt zsiradékon (ha nem lenne elég, pótoljuk) megpirítjuk az apróra vágott hagymát.
  3. Ha a hagyma megpirult, akkor hozzátesszük a kockára vágott csirkemellet, és szintén barnára pirítjuk.
  4. Felöntjük a fehérborral, hogy az odapirult, ízéletes részeket feloldja.
  5. 1-2 perc után, ha az alkohol elpárolgott, felöntjük a tejszínnel, hozzáadunk egy deci vizet, és jól elkeverjük.
  6. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet és az aprított medvehagymát, és hozzáreszeljük a parmezán sajtot, majd addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A legvégén belekeverjük az előzőleg megpirított gombát.
  7. Rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 34
össznézettség: 1 160
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
290 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

879
olívaolaj 2 ek
vaj 1 ek
csiperkegomba 25 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
csirkemell filé 40 dkg
fehérbor 125 ml
habtejszín 200 ml
víz 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 1 teáskanál
medvehagyma 1 csokor
parmezán sajt 5 dkg