Gerbeaud tortácska recept

Gerbeaud tortácska
Gerbeaud tortácska
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyi féle 3 lekváros Gerbeaud, főzött csokimázzal. Nyami! Gyerekkorom egyik nagy kedvence. Nekem csak így ízlik!

Egyszer olvasztott csokival készítettük, mert lusták voltunk: az egész tepsi megmaradt!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához (6 db)

A töltelékhez

A mázhoz

ajánlat

Készíthető természetesen csak egyféle lekvárral is.

A tortabevonót nem javaslom.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zserbótorta, soklekváros zserbó, zserbós minitorta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meglanygosítjuk a joghurtot, és beletesszük a vaníliás cukrot illetve az élesztőt.
  2. Míg felfut az élesztő, a vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd beleütjük a tojást és az élesztős joghurtot, és jól összedolgozzuk. Ha keménynek vagy száraznak ítéljük a tésztát, adhatunk még hozzá 1-2 kanál joghurtot.
  3. 4 felé osztjuk a tésztát, és kinyújtjuk, majd a kívánt formájú sütőforma alakjáta vágjuk. (Én szívecskés szilikon formát választottam.)
  4. Az első tésztalapot megkenjük meggylekvárral, a másodikat baracklekvárral,  a harmadikat pedig ribizlilekvárral. Minden réteg közé kerül cukrozott dió töltelék is. Majd rátesszük a negyedik lapot, és az aljáig megszúrkodjuk villával.
  5. Az így összeállított  tortácskákat hagyjuk pihenni 15 percet meleg helyen, majd előmelegített sütőben készre sütjük.
  6. Elkészítjük a csokoládémázt: a kakaót a cukkorral összekeverjük egy nyeles lábasban (jó, ha teflonos), majd hozzáadjuk a vizet, és kicsit összekeverjük. Kis lángon folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg a cukor teljesen el nem olvad, és sűrű krémes masszát kapunk, majd belekeverjük a vajat, és ezzel addig melegítjük, míg szép fényes mázat nem kapunk  (kb. 5 perc alatt kész).
  7. A kész mázat még melegen rákenjük a langyos tortácskákra szilikonecsettel, vagy ha az nincs, akkor kanállal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 232
elküldve: 4
receptkönyvben: 113
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

mewick

Mióta szakács: 2011.04.30.
18 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orgona70
orgona 70 / orgona70 h, 2012-08-27 20:33

Kedves Mewick!

Tényleg nagyon gusztusos a süti, szívesen elkészíteném. Egy dolgot azonban nem értek. A bevezető arról szól, hogy 6 tortácska lesz..... aztán az írod, hogy négy felé osztod a tésztát...Hogy is van ez? :) Köszönöm, Böbe

mewick
mewick / mewick k, 2012-08-28 10:48

Kedves Böbe!

Igazad van kicsit zavaró :)
Írhattam volna hogy kinyújtjuk a tésztát és 6x4 db formát vágunk belőle, hiszen minden tortácskához 4 réteg tészta kell.
Én előre 4 felé szoktam osztani a tésztát, és külön nyújtom, ki mert legtöbbször tepsiben csak egymásra fektetem a négy lapot és nem szórakozom a minták kivágásával.

Üdv Viki

471