r
Nosalty Logó

Galamb becsinált leves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
karica
Galamb becsinált leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 312 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2495 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 46 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1030.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    643 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    548.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1335 micro
  • β-karotin
    3562 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    544 micro
Összesen 312 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    117.6 g

Zsír

  • Összesen
    155.8 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    655 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8242.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    598 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    1978 mg
  • Nátrium
    5141 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    4391 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3234 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    342 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    905 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    457 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    10681 micro
  • β-karotin
    28499 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2576 micro
  • Lut-zea
    4350 micro
Összesen 2495 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    207 micro
  • β-karotin
    552 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 46 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kisebb galambokat 4-4 felé vágjuk, és 1 ek zsíron pároljuk.
  2. Amikor a galambhús kissé megpárolódott, hozzáöntjük a felaprított zölddségféléket (a gombát utoljára), majd tovább pároljuk.
  3. Felengedjük annyi vízzel, hogy leves sűrűségű legyen. Beletesszük a hagymát, fokhagymát, petrezselyem- és zellerlevelet, a paradicsomot és a csípős paprikát. Ízlés szerint sózzuk. Addig főzzük, amíg a hús kezd elválni a csonttól.
  4. Amíg fől a leves, elkészítjük a grízgaluskát: Felverjük a tojást, hozzáadjuk a két galamb késsel elkapart máját, kevés nagyon apróra vagdalt petrezselyemlevelet, kis sót, borsot, 1 tk zsírt, s jól kikeverjük. Annyi búzadarát öntünk hozzá, hogy még keverhető legyen. Félretesszük, s hagyjuk, hogy összeálljon.
  5. Amikor a leves megfőtt, kivesszük belőle a hagymákat, a paradicsomot, az erős paprikát és a petrezselyem- és zeller leveleket.
  6. 1 ek zsírból, liszttel és őrölt paprikával vékony rántást készítünk, majd hideg vízzel felengedve a leveshez öntjük.
  7. A galuskákat teáskanállal beleszaggatjuk, készre főzzük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 17175
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ajándékba kaptam néhány kisebb méretű galambot. Ez lett belőle :) Nem tudom, a galamb mennyibe kerülhet, így nem tudom megírni a bekerülési költséget.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!