r
Nosalty Logó

Fehér- és étcsokis macaron

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VZsófi
Fehér- és étcsokis macaron
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Macaron elkészítése

A fehércsokoládés krém elkészítése

Az étcsokoládés krém elkészítése

Összeállítás

Összesen 715 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Macaron elkészítése

A fehércsokoládés krém elkészítése

Az étcsokoládés krém elkészítése

Összeállítás

Összesen 2147 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Macaron elkészítése

A fehércsokoládés krém elkészítése

Az étcsokoládés krém elkészítése

Összeállítás

Összesen 352 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.4 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 715 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    96 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1279.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    304.2 g
  • Cukor
    278 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    437 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    428 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 2147 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 352 kcal

Hozzávalók

Macaron elkészítése

A fehércsokoládés krém elkészítése

Az étcsokoládés krém elkészítése

Összeállítás

Elkészítés

Macaron elkészítése

  1. A tojásfehérjét kimérjük, és egy éjszakán át szobahőmérsékleten hagyjuk "öregedni".
  2. A porcukrot, kakaóport és a mandulalisztet ledaráljuk, és ezután egy tálba szitáljuk.
  3. A tojásfehérjét egy robotgéppel segítségével lassan kezdjük el habbá verni, majd szépen lassan a cukor hozzáadásával verjük kemény habbá.
  4. Miután felverődött a tojásfehérje, több részletben adagoljuk hozzá a száraz anyagokat, és egy spatula segítségével keverjük össze őket.
  5. A kész masszának fényesnek és sűrűnek kell lennie, amelyet egy habzsákba kell tölteni.
  6. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és kis korongokat nyomunk a habzsákból. Miután ezzel készen vagyunk, a tepsit párszor gyengéden a konyhapulthoz ütögetjük, azért hogy a levegőbuborékokat eltávolítsuk.
  7. A tepsibe nyomott korongokat 30-40 percig hagyjuk száradni. Akkor jó, ha az ujjunkkal hozzáérve a tészta nem ragad.
  8. Előmelegített, 150 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.

A fehércsokoládés krém elkészítése

  1. A csokoládét apró kockákra vágjuk, és egy tálba helyezzük.
  2. Egy edénybe beleöntjük a tejszínt és a vaníliás cukrot, és felforraljuk.
  3. Amikor felforrt a tejszín, a csokoládéhoz öntjük, és hagyjuk egy picit állni. Ezután röviden megkeverjük, és hozzáadjuk a vajat, és simára keverjük.
  4. Hagyjuk kihűlni.

Az étcsokoládés krém elkészítése

  1. Elkészítése ugyanaz, mint a fehércsokoládés-krémé. Az egyetlen különbség, hogy vaníliás cukor helyett 1 ek. capuccino porral forraljuk fel a tejszínt.

Összeállítás

  1. A kihűlt krém segítségével két korongot összeillesztünk.
  2. 1 napig hagyjuk hűtőszekrényben állni.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 161
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 30797
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VZsófi 10 recept

Már régóta szerepelt a sütési bakancslistámon, és most úgy döntöttem, elkészítem.

Hozzávalók

Macaron elkészítése

A fehércsokoládés krém elkészítése

Az étcsokoládés krém elkészítése

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek