Erzsi-féle pogácsák - Tejfölös pogácsa 4. recept

Erzsi-féle pogácsák - Tejfölös pogácsa 4.
Erzsi-féle pogácsák - Tejfölös pogácsa 4.
60 perc / előkészület: 45 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Erzsi nem más, mint a párom nagynénje, aki nagyon jól süt-főz, és ezt a pogácsát tőle tanultam. Bár az övé mindig finomabb lesz, hiába szereztem meg tőle a receptet. Vagy csak jobban esik, ha ő készíti, ebben verhetetlen.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sajtos pogácsa, sajtos-tejfölös pogácsa, tejfölös-sajtos pogácsa, tejfölös pogi margarinnal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.
  2. A liszthez hozzáadjuk a többi alapanyagot is, majd a felfuttatott élesztővel kellemesen lágy tésztává dagasztjuk.
  3. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, hajtogatjuk és konyharuhával letakarva 1 órán át pihentetjük.
  4. Az egyórás pihenő után elnyújtjuk, ismét hajtogatjuk a tésztát, amit 20 percenként még még háromszor megismétlünk. Így lesz leveles a pogácsánk.
  5. Az utolsó nyújtásnál pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, megkenjük felvert tojással és megszórjuk ízlés szerint magokkal, sajttal.
  6. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg szép aranybarnák lesznek a pogácsák.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 991
elküldve: 1
receptkönyvben: 108
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept
hirdetés

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Amurath
Nyulas / Amurath k, 2011-09-13 12:47

Kedves Csillucic, a hajtogatással csak levelesen laza szerkezetű lesz, de mivel van benne élesztő, az is lazítja a tésztát. Én kipróbálnám hajtogatás nélkül simán! :-) Zsuzsa Majd írd meg a tapasztalatod!

Amurath
Nyulas / Amurath k, 2010-11-09 09:34

Kedves Boribon, a kinyújtott tésztát felülről lefelé félig behajtjuk, aztán alulról felfelé ráhajtjuk az előzőre. Aztán jobbról is, balról is. Így pihentetjük. Szóval akkor ez negyedbe hajtogatás, asszem! :-) Nem szoktam elforgatni, hanem a pihentettés után ismét kisodrom, és ugyanezt megismétlem. Remélem, hogy nem volt túl bonyolult, ahogy leírtam! :-) Segítettem?

1102