r
Nosalty Logó

Epres-vaníliapudingos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Epres-vaníliapudingos pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A morzsához

Összesen 1401 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A morzsához

Összesen 8411 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A morzsához

Összesen 267 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    69.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    955.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.1 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    660 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    634 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 1401 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    145.3 g

Zsír

  • Összesen
    415.3 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    157 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    1690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5731.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    382 mg
  • Kálcium
    1466 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    2291 mg
  • Nátrium
    1268 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1020.8 g
  • Cukor
    353 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1019.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3962 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    253 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    258 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    476 micro
  • Kolin:
    1172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3804 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1869 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1954 micro
Összesen 8411 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A morzsához

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk, robotgéppel, jó alaposan, krémesre, kicsit hagyjuk pihenni.
  2. A tejforralót hideg vízzel kiöblítjük, és kevés vizet beletéve, a 3 dl tejet csipet sóval forraljuk fel.
  3. Kis tálkába elkeverjük a vaníliás pudingport a vaníliás cukorral, a cukorral. A felforrt tejbe óvatosan, állandó keverés mellett beleöntjük a cukros pudingport, és folyamatos keverés mellett, sűrűsödésig keverve, öszeforraljuk, kikapcsoljuk.
  4. Egy tálban a tetejére való morzsa alapanyagát dolgozzuk össze kézzel, majd hagyjuk pihenni.
  5. Az epreket mossuk, a zöldjét levágjuk, félbe vágjuk a szemeket.
  6. A tepsit kivajazzuk, sütőpapírt teszünk bele, a sütőt előmelegítjük.
  7. Beleöntjük a tésztát, elsimítjuk. Rásimítjuk a kihűlt pudingot, rárakosgatjuk az epret, rámorzsoljuk a morzsatésztát. Tepsibe téve, a középső rácson sütjük. Ha szépen felemelkedik, és kezd aranybarnává válni a morzsa a tetején, akkor kész, kikapcsoljuk.
  8. Hagyjuk kihűlni, mert akkor könnyebb lesz szeletelni. Tálaljuk friss eperrel, friss tejszínhabbal.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 10830
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 29.

Ajánló

Adjunk mellé finom friss epret, és jó sok, friss tejszínhabot. Finom fehérbort ihatunk mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-vaníliapudingos pite
Éva-Anyóca 350 recept

Még mindig tart az eperszezon, ezért a pite a kedvenc felfedezettem volt még az ősszel, és úgy gondoltam, hogy eperrel sem foghatok mellé, csak finom lehet. S azt sem bírtam ki, hogy ne vegyek, csábítóak voltak, a szép és piros eperszemek, na és az áruk is kezd elfogadható lenni...:-) Ez az epres süti Gyereknapra készült:-)))))) Kicsit előbb, mint ahogy van, de akkor épp nem leszünk itthon, viszont saját magam is szerettem volna valami igazán nagyon általuk szeretett finomságot készíteni.Sikerült:-)))

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A morzsához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!