Diós rácsos recept

Kalória?
Diós rácsos
Diós rácsos
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a nagyon régi remek recept párom édesanyától való. Köszönet érte.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rácsos sütemény dióval-baracklekvárral, lekváros-diós rácsos sütemény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőporos lisztet zsírral elmorzsoljuk.
  2. A cukorral egy egész tojással, a citrom levével (vagy 1 ek ecettel) és reszelt héjával, tejjel vagy tejfellel jól összegyúrjuk.
  3. Leborítva, pihentetjük 1/2 órát. A tésztát kétfelé osztjuk, egy kisebb és egy nagyobb részre.
  4. A nagyobbik részt vékonyra kinyújtjuk, tepsibe téve baracklekvárral vagy málnaízzel megkenjük.
  5. Rátesszük a következő tölteléket: A cukrot, a tojássárgájával vaníliával habosra keverjük, majd hozzáadjuk az őrölt diót, tojáskeményre felvert habját, elkeverjük könnyedén és az ízzel megkent tésztára rásimítjuk.
  6. A félre tett tésztából pálcikákat sodrunk, rácsot készítünk a tésztára, amelyet sütés előtt tojással megkenünk.
  7. 18x34 cm nagyságú tepsibe tesszük, halvány színűre sütjük. Kihűlve tepsiben szeleteljük.

  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18x34 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 44 231
elküldve: 47
receptkönyben: 660
elkészítve: 30/43
Facebookon megjelent: -

szakács

zsumi

Mióta szakács: 2010.08.22.
23 recept

Hozzászólások (25)

evetke75
evetke75 p, 2014-09-26 16:26

Én is ugyanezt a receptet szoktam diósrácsos készítéséhez használni.
Nagymamám "Vilma néni háztartási tanácsadója" című könyvből.

amina69
amina69 k, 2014-05-13 11:42

Meg szeretném kérdezni, hogy a felvert tojás fehérjét a diós töltelékbe keverjük, vagy a diós töltelékre tesszük? Előre is köszönöm a választ!

Üdv: Anikó

pildoka
pildoka v, 2014-02-23 08:31

ezt kerestem nagyon rég! anyum sütötte, nagyon szerettem............

Fahéj
Fahéj / Fahéj k, 2013-04-16 14:28

Kedves Zsumi!
Hétvégén megsütöttem a diós-rácsosodat. És még meg is fogom sokszor, mert nagyon-nagyon-nagyon finom!!! A tésztája könnyű és puha, omlik az ember szájában, a dió a lekvárral meg a tojáshabbal valami fantasztikus ízt ad, és tökéletes harmóniában van a tésztával. Egyszerű és csodálatos süti! Nagyon köszi a receptet. :) Azon filózom, hogy megcsinálom túrósan is.
Üdv: Fahéj

itka
itka v, 2013-04-07 15:49

Tegnap este megsütöttem és ma délutánra már csak 3 darab maradt belőle. Isteni finom, köszönöm a receptet.

Aloha
Aloha k, 2013-03-19 17:55

Sziasztok!

Szeretném jelezni, hogy a hozzávalók leírása elég érdekesre sikerült.
A tésztába kell "1 ü" és a töltelékbe "1 cs". Az elkészítésből sikerült kihámoznom, hogy valószínűleg baracklekvárról és vaníliás cukorról van szó, de azért jobb lenne, ha odaírnátok.

Üdv

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata k, 2013-03-19 20:11

Kedves Aloha!
Elképzelhető, hogy a böngésződ nem engedélyezi képek megjelenítését és emiatt nem látod, hogy ott valóban baracklekvár ill. vaníliás cukor szerepel. Esetleg próbáld másik böngészővel megnyitni a receptet!
Üdv:
kata

gabica29
gabica29 cs, 2012-04-19 13:08

szia amióta megsütöttem a diós rácsos receptedet azóta a férjem kedvence, havonta többször sütöm, mindenki imádja , akit megkínálok, nagyon köszönöm...

zsumi10
zsumi / zsumi10 p, 2012-04-20 16:41

Szia gabica29!Igazán nagyon örülök a sikerednek és remélem még sokáig a férjed kedvence lesz:)))
üdv: Zsumi

helena26
helena26 / helena26 cs, 2012-02-16 15:18

Nagyon megtetszett ez a recept és napok óta készültem,hogy megsütöm.Meggyes-habos rácsos pitém van,de diósat még nem sütöttem. Dióm meg van bőven,így itt az ideje!
Éppen a sütőben sül. Kíváncsian várjuk a kóstolót:))))
Köszönöm a receptet!

marcsisz
marcsisz cs, 2011-11-24 15:14

Megint csak én vagyok!
A pihentetést hűtőben kell,vagy csak simán letakarva?
Köszi!!:)

marcsisz
marcsisz cs, 2011-11-24 14:24

Kedves Zsumi!
Szeretném elkészíteni ezt a szuper sütit,csak pár kérdésem lenne előtte,hogy tutira menjek:
Zsírozott lisztezett tepsiben kell elkészíteni,ugye?
Hány fokokos sütőben kell sütni?
Válaszodat előre is köszönöm!!!:)

zsumi10
zsumi / zsumi10 cs, 2011-11-24 18:17

Szia Marcsisz!A tésztát nem kell hűtőbe pihentetni,csak letakarod és fél órát állni hagyod.Majd a tészta megfelelő részét kizsírozott tepsibe tedd.Sima mezei gáztűzhelybe lett sütve amin,csak 1 és 2 fokozat van.Szerintem 180c sütheted,de ezt inkább neked kell majd kitapasztalnod a tűzhelyeden.Még azt javaslom,keress hasonló receptet és ott nézd meg a sütési hőfokot.Üdv Zsumi

marcsisz
marcsisz p, 2011-11-25 15:46

És az íze,az pedig mennyei,puha,omlós,nagyon nagyon finom!!! :)

marcsisz
marcsisz p, 2011-11-25 15:01

Köszönöm a választ és ezt a tökéletes receptet!
Ma meg is sütöttem,zsírozott,lisztezett tepsiben 180 fokos sütőben,30pecig,és tökéletes lett!
Az ilyen szuper recepteket szeretem,mint a tiéd,ha úgy csinálok mindent ahogy le van írva,az úgy is sikerül!!!
A rácsozásnál viszont elszámoltam magam egy picit és nem lett végig rácsos,de ez mind csak esztétikai probléma,legközelebb jobban kimatekozom majd a rácsokat!!!!:)Köszi,köszi még egyszer köszi!!!

zsumi10
zsumi / zsumi10 p, 2011-11-25 16:32

Szia Marcsisz!Igazán örülök a sikerednek,és legközelebb a rácsozás is jobb lesz mert azt már rutinból fogod csinálni.További jó sütögetést.:))))
Üdv:Zsumi

Hopegirl
Hopegirl / Hopegirl szo, 2011-05-21 10:22

az egyik legkedvesebb süti számomra :) olyan fincsi :) itthon, sztem pont ezt a receptet szoktuk/szoktam csinálni, de az alapján csak lekvárral kell megkenni a tésztát + tojáshab. Persze én, mint lekvár-dió kombináció őrült, nekem muszáj a süti egyik részét így csinálnom titokban :D am én simán megkenem lekvárral, megszórom a dióval majd a hab :)
az egyik legjobb süti, melegen egyenes isteni :)

NoSalty
Nosalty / NoSalty p, 2011-05-20 19:23

Az oldal igyekszik a minőségre fektetni a hangsúlyt, ehhez azonban alaposnak kell lennünk, ami pedig sajnos időbe kerül. A célunk az, hogy egy igényes honlapon szerepeljenek a receptjeitek! :)

blondevilke
Blondevilke / blondevilke p, 2011-05-20 22:25

Köszönjük, hogy tényleg ilyen jó oldalt csináltok! Itt legalább nem szerepel ugyanaz a recept 5ször. És klassz, hogy képeket nézegetve lehet böngészni.
Bár lehet lassan bővítenetek kell a csapatot, ha ennyire népszerűek vagytok és sok receptet küldenek be :)
További sok sikert!

NoSalty
Nosalty / NoSalty p, 2011-05-20 12:59

Kedves Zsumi! Rengeteg recept érkezett be mostanában hozzánk, ezért kicsivel több ideig tart, amíg kikerül egy recept. Köszönjük az eddigi türelmedet!

zsumi10
zsumi / zsumi10 p, 2011-05-20 07:42

Már több mint 1 hónapja várok arra ,hogy feltegyék a receptet.Még jó,hogy van saját oldalam is ahol nem kell várakozni.Üdv: Zsumi

Legfrissebb cikkek

Karfiolkenyér és brokkolipizza
Karfiolkenyér és brokkolipizza
A konyhai aprítógépben mini darabokra szecskázott karfiolból és brokkoliból fantasztikus finomságokat készíthetünk liszt hozzáadása nélkül is!
Így fogj férjet tatárbeefsteakkel!
Így fogj férjet tatárbeefsteakkel!
Illetve, így ne fogj. Elmondok nektek egy történetet a tatár beefsteak-ről, de légyszi, kezeljétek bizalmasan, mert elég személyes!
1509