Diós rácsos recept

Diós rácsos
Diós rácsos
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a nagyon régi remek recept párom édesanyától való. Köszönet érte.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rácsos sütemény dióval-baracklekvárral, lekváros-diós rácsos sütemény

elkészítés

  1. A sütőporos lisztet zsírral elmorzsoljuk.
  2. A cukorral egy egész tojással, a citrom levével (vagy 1 ek ecettel) és reszelt héjával, tejjel vagy tejfellel jól összegyúrjuk.
  3. Leborítva, pihentetjük 1/2 órát. A tésztát kétfelé osztjuk, egy kisebb és egy nagyobb részre.
  4. A nagyobbik részt vékonyra kinyújtjuk, tepsibe téve baracklekvárral vagy málnaízzel megkenjük.
  5. Rátesszük a következő tölteléket: A cukrot, a tojássárgájával vaníliával habosra keverjük, majd hozzáadjuk az őrölt diót, tojáskeményre felvert habját, elkeverjük könnyedén és az ízzel megkent tésztára rásimítjuk.
  6. A félre tett tésztából pálcikákat sodrunk, rácsot készítünk a tésztára, amelyet sütés előtt tojással megkenünk.
  7. 18x34 cm nagyságú tepsibe tesszük, halvány színűre sütjük. Kihűlve tepsiben szeleteljük.

  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18x34 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 36 130
elküldve: 44
receptkönyben: 554
elkészítve: 15/29
Facebookon megjelent: -

szakács

zsumi

Mióta szakács: 2010.08.22.
23 recept

Hozzászólások (22)

pildoka
pildokav, 2014-02-23 09:31

ezt kerestem nagyon rég! anyum sütötte, nagyon szerettem............

Fahéj
Fahéjk, 2013-04-16 15:28

Kedves Zsumi!
Hétvégén megsütöttem a diós-rácsosodat. És még meg is fogom sokszor, mert nagyon-nagyon-nagyon finom!!! A tésztája könnyű és puha, omlik az ember szájában, a dió a lekvárral meg a tojáshabbal valami fantasztikus ízt ad, és tökéletes harmóniában van a tésztával. Egyszerű és csodálatos süti! Nagyon köszi a receptet. :) Azon filózom, hogy megcsinálom túrósan is.
Üdv: Fahéj

itka
itkav, 2013-04-07 16:49

Tegnap este megsütöttem és ma délutánra már csak 3 darab maradt belőle. Isteni finom, köszönöm a receptet.

Aloha
Alohak, 2013-03-19 18:55

Sziasztok!

Szeretném jelezni, hogy a hozzávalók leírása elég érdekesre sikerült.
A tésztába kell "1 ü" és a töltelékbe "1 cs". Az elkészítésből sikerült kihámoznom, hogy valószínűleg baracklekvárról és vaníliás cukorról van szó, de azért jobb lenne, ha odaírnátok.

Üdv

r.kata
r.katak, 2013-03-19 21:11

Kedves Aloha!
Elképzelhető, hogy a böngésződ nem engedélyezi képek megjelenítését és emiatt nem látod, hogy ott valóban baracklekvár ill. vaníliás cukor szerepel. Esetleg próbáld másik böngészővel megnyitni a receptet!
Üdv:
kata

gabica29
gabica29cs, 2012-04-19 14:08

szia amióta megsütöttem a diós rácsos receptedet azóta a férjem kedvence, havonta többször sütöm, mindenki imádja , akit megkínálok, nagyon köszönöm...

zsumi10
zsumi10p, 2012-04-20 17:41

Szia gabica29!Igazán nagyon örülök a sikerednek és remélem még sokáig a férjed kedvence lesz:)))
üdv: Zsumi

helena26
helena26cs, 2012-02-16 16:18

Nagyon megtetszett ez a recept és napok óta készültem,hogy megsütöm.Meggyes-habos rácsos pitém van,de diósat még nem sütöttem. Dióm meg van bőven,így itt az ideje!
Éppen a sütőben sül. Kíváncsian várjuk a kóstolót:))))
Köszönöm a receptet!

marcsisz
marcsiszcs, 2011-11-24 16:14

Megint csak én vagyok!
A pihentetést hűtőben kell,vagy csak simán letakarva?
Köszi!!:)

marcsisz
marcsiszcs, 2011-11-24 15:24

Kedves Zsumi!
Szeretném elkészíteni ezt a szuper sütit,csak pár kérdésem lenne előtte,hogy tutira menjek:
Zsírozott lisztezett tepsiben kell elkészíteni,ugye?
Hány fokokos sütőben kell sütni?
Válaszodat előre is köszönöm!!!:)

zsumi10
zsumi10cs, 2011-11-24 19:17

Szia Marcsisz!A tésztát nem kell hűtőbe pihentetni,csak letakarod és fél órát állni hagyod.Majd a tészta megfelelő részét kizsírozott tepsibe tedd.Sima mezei gáztűzhelybe lett sütve amin,csak 1 és 2 fokozat van.Szerintem 180c sütheted,de ezt inkább neked kell majd kitapasztalnod a tűzhelyeden.Még azt javaslom,keress hasonló receptet és ott nézd meg a sütési hőfokot.Üdv Zsumi

marcsisz
marcsiszp, 2011-11-25 16:46

És az íze,az pedig mennyei,puha,omlós,nagyon nagyon finom!!! :)

marcsisz
marcsiszp, 2011-11-25 16:01

Köszönöm a választ és ezt a tökéletes receptet!
Ma meg is sütöttem,zsírozott,lisztezett tepsiben 180 fokos sütőben,30pecig,és tökéletes lett!
Az ilyen szuper recepteket szeretem,mint a tiéd,ha úgy csinálok mindent ahogy le van írva,az úgy is sikerül!!!
A rácsozásnál viszont elszámoltam magam egy picit és nem lett végig rácsos,de ez mind csak esztétikai probléma,legközelebb jobban kimatekozom majd a rácsokat!!!!:)Köszi,köszi még egyszer köszi!!!

zsumi10
zsumi10p, 2011-11-25 17:32

Szia Marcsisz!Igazán örülök a sikerednek,és legközelebb a rácsozás is jobb lesz mert azt már rutinból fogod csinálni.További jó sütögetést.:))))
Üdv:Zsumi

Hopegirl
Hopegirlszo, 2011-05-21 11:22

az egyik legkedvesebb süti számomra :) olyan fincsi :) itthon, sztem pont ezt a receptet szoktuk/szoktam csinálni, de az alapján csak lekvárral kell megkenni a tésztát + tojáshab. Persze én, mint lekvár-dió kombináció őrült, nekem muszáj a süti egyik részét így csinálnom titokban :D am én simán megkenem lekvárral, megszórom a dióval majd a hab :)
az egyik legjobb süti, melegen egyenes isteni :)

NoSalty
NoSaltyp, 2011-05-20 20:23

Az oldal igyekszik a minőségre fektetni a hangsúlyt, ehhez azonban alaposnak kell lennünk, ami pedig sajnos időbe kerül. A célunk az, hogy egy igényes honlapon szerepeljenek a receptjeitek! :)

blondevilke
blondevilkep, 2011-05-20 23:25

Köszönjük, hogy tényleg ilyen jó oldalt csináltok! Itt legalább nem szerepel ugyanaz a recept 5ször. És klassz, hogy képeket nézegetve lehet böngészni.
Bár lehet lassan bővítenetek kell a csapatot, ha ennyire népszerűek vagytok és sok receptet küldenek be :)
További sok sikert!

NoSalty
NoSaltyp, 2011-05-20 13:59

Kedves Zsumi! Rengeteg recept érkezett be mostanában hozzánk, ezért kicsivel több ideig tart, amíg kikerül egy recept. Köszönjük az eddigi türelmedet!

zsumi10
zsumi10p, 2011-05-20 08:42

Már több mint 1 hónapja várok arra ,hogy feltegyék a receptet.Még jó,hogy van saját oldalam is ahol nem kell várakozni.Üdv: Zsumi

Legfrissebb cikkek

Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
A főváros legizgalmasabb szabadtéri programja elé nézünk a budapesti italmérések gigászi főzőversenyén május elsején. A Kocsmajális hősies küzdelmet ígér bográcsok gyűrűjében.
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Vége a Húsvétnak és a nagy zabálásoknak. Lassan készülhetünk a strandszezonra, így ideje megszabadulni pár felesleges kilótól. Együnk salátát!
1508