r
Nosalty Logó

Diós rácsos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós rácsos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1502 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6001 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 348 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    70.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1480.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    644 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.5 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 1502 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.2 g

Zsír

  • Összesen
    282.6 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    94 g
  • Koleszterin
    872 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5922.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1380 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    2577 mg
  • Nátrium
    1352 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    790.1 g
  • Cukor
    418 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    342.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    322 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    774 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1069 micro
Összesen 6001 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 348 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőporos lisztet zsírral elmorzsoljuk.
  2. A cukorral egy egész tojással, a citrom levével (vagy 1 ek ecettel) és reszelt héjával, tejjel vagy tejfellel jól összegyúrjuk.
  3. Leborítva, pihentetjük 1/2 órát. A tésztát kétfelé osztjuk, egy kisebb és egy nagyobb részre.
  4. A nagyobbik részt vékonyra kinyújtjuk, tepsibe téve baracklekvárral vagy málnaízzel megkenjük.
  5. Rátesszük a következő tölteléket: A cukrot, a tojássárgájával vaníliával habosra keverjük, majd hozzáadjuk az őrölt diót, tojáskeményre felvert habját, elkeverjük könnyedén és az ízzel megkent tésztára rásimítjuk.
  6. A félre tett tésztából pálcikákat sodrunk, rácsot készítünk a tésztára, amelyet sütés előtt tojással megkenünk.
  7. 18x34 cm nagyságú tepsibe tesszük, halvány színűre sütjük. Kihűlve tepsiben szeleteljük.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18x34
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 305
  • Össznézettség: 160782
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez a nagyon régi remek recept párom édesanyától való. Köszönet érte.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Már több mint 1 hónapja várok arra ,hogy feltegyék a receptet.Még jó,hogy van saját oldalam is ahol nem kell várakozni.Üdv: Zsumi

Törölt felhasználó

Igen, kb. 2 hét és 1 hónap között mozog az id?, amíg felkerül.

Törölt felhasználó

az egyik legkedvesebb süti számomra :) olyan fincsi :) itthon, sztem pont ezt a receptet szoktuk/szoktam csinálni, de az alapján csak lekvárral kell megkenni a tésztát + tojáshab. Persze én, mint lekvár-dió kombináció ?rült, nekem muszáj a süti egyik részét így csinálnom titokban :D am én simán megkenem lekvárral, megszórom a dióval majd a hab :) az egyik legjobb süti, melegen egyenes isteni :)

Törölt felhasználó

Kedves Zsumi! Szeretném elkészíteni ezt a szuper sütit,csak pár kérdésem lenne el?tte,hogy tutira menjek: Zsírozott lisztezett tepsiben kell elkészíteni,ugye? Hány fokokos süt?ben kell sütni? Válaszodat el?re is köszönöm!!!:)

Törölt felhasználó

Szia Marcsisz!A tésztát nem kell h?t?be pihentetni,csak letakarod és fél órát állni hagyod.Majd a tészta megfelel? részét kizsírozott tepsibe tedd.Sima mezei gázt?zhelybe lett sütve amin,csak 1 és 2 fokozat van.Szerintem 180c sütheted,de ezt inkább neked kell majd kitapasztalnod a t?zhelyeden.Még azt javaslom,keress hasonló receptet és ott nézd meg a sütési h?fokot.Üdv Zsumi

Törölt felhasználó

Köszönöm a választ és ezt a tökéletes receptet! Ma meg is sütöttem,zsírozott,lisztezett tepsiben 180 fokos süt?ben,30pecig,és tökéletes lett! Az ilyen szuper recepteket szeretem,mint a tiéd,ha úgy csinálok mindent ahogy le van írva,az úgy is sikerül!!! A rácsozásnál viszont elszámoltam magam egy picit és nem lett végig rácsos,de ez mind csak esztétikai probléma,legközelebb jobban kimatekozom majd a rácsokat!!!!:)Köszi,köszi még egyszer köszi!!!

Törölt felhasználó

Szia Marcsisz!Igazán örülök a sikerednek,és legközelebb a rácsozás is jobb lesz mert azt már rutinból fogod csinálni.További jó sütögetést.:)))) Üdv:Zsumi

Törölt felhasználó

És az íze,az pedig mennyei,puha,omlós,nagyon nagyon finom!!! :)

Törölt felhasználó

Megint csak én vagyok! A pihentetést h?t?ben kell,vagy csak simán letakarva? Köszi!!:)

kispongi

Nagyon finom,és gyors.köszi!

helena26

Nagyon megtetszett ez a recept és napok óta készültem,hogy megsütöm.Meggyes-habos rácsos pitém van,de diósat még nem sütöttem. Dióm meg van b?ven,így itt az ideje! Éppen a süt?ben sül. Kíváncsian várjuk a kóstolót:)))) Köszönöm a receptet!

gabica29

szia amióta megsütöttem a diós rácsos receptedet azóta a férjem kedvence, havonta többször sütöm, mindenki imádja , akit megkínálok, nagyon köszönöm...

Törölt felhasználó

Szia gabica29!Igazán nagyon örülök a sikerednek és remélem még sokáig a férjed kedvence lesz:))) üdv: Zsumi

Aloha

Sziasztok! Szeretném jelezni, hogy a hozzávalók leírása elég érdekesre sikerült. A tésztába kell "1 ü" és a töltelékbe "1 cs". Az elkészítésb?l sikerült kihámoznom, hogy valószín?leg baracklekvárról és vaníliás cukorról van szó, de azért jobb lenne, ha odaírnátok. Üdv

Miss Lemon

Kedves Aloha! Elképzelhet?, hogy a böngész?d nem engedélyezi képek megjelenítését és emiatt nem látod, hogy ott valóban baracklekvár ill. vaníliás cukor szerepel. Esetleg próbáld másik böngész?vel megnyitni a receptet! Üdv: kata

Törölt felhasználó

Tegnap este megsütöttem és ma délutánra már csak 3 darab maradt bel?le. Isteni finom, köszönöm a receptet.

Fahéj

Kedves Zsumi! Hétvégén megsütöttem a diós-rácsosodat. És még meg is fogom sokszor, mert nagyon-nagyon-nagyon finom!!! A tésztája könny? és puha, omlik az ember szájában, a dió a lekvárral meg a tojáshabbal valami fantasztikus ízt ad, és tökéletes harmóniában van a tésztával. Egyszer? és csodálatos süti! Nagyon köszi a receptet. :) Azon filózom, hogy megcsinálom túrósan is. Üdv: Fahéj

pildoka

ezt kerestem nagyon rég! anyum sütötte, nagyon szerettem............

amina69

Meg szeretném kérdezni, hogy a felvert tojás fehérjét a diós töltelékbe keverjük, vagy a diós töltelékre tesszük? El?re is köszönöm a választ! Üdv: Anikó

Törölt felhasználó

zsumi nagyon finom a diós rácsos.megsütöttem ma.nagyon finom.a páromnak is ízlett

evetke75

Én is ugyanezt a receptet szoktam diósrácsos készítéséhez használni. Nagymamám "Vilma néni háztartási tanácsadója" cím? könyvb?l.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek