Cukormentes epres habos pite recept

Cukormentes epres habos pite
Cukormentes epres habos pite
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy kellemes gyümölcspite, a tetejére való hab nem csak a díszítést adja, hanem kellemesen letompítja az eper fanyar ízét és a tészta szárazabb állagát.

hozzávalók / 8 adag

Pitetészta elkészítése

Epres töltelék elkészítése

Habdísz elkészítése

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínhabos pite, eperkrémes pite
Szólj hozzá!

elkészítés

Pitetészta elkészítése

  1. A lisztből és a vajból is vegyünk el egy keveset: a vajjal kenjünk ki egy kb. 28 cm átmérőjű piteformát, majd szórjuk meg a teáskanálnyi liszttel.
  2. A többi lisztet keverjük össze a sóval, cukorral és a sütőporral. A tojást üssük fel egy pohárba.
  3. A hűtő-hideg vajat kockázzuk a lisztes elegybe (vagy reszeljük bele), majd a tenyerünk közé véve egy keveset, kezdjük összedörzsölgetni, amikor egységesen nedves homok állagot érünk el, adjuk hozzá a tojást, és röviden gyúrjuk össze. Amint összeállt, nyújtsuk ki két folpack-réteg között, akkorára, hogy a forma oldalát is kitöltse, illesszük a tésztát a piteformába, és így rakjuk a hűtőbe.

Epres töltelék elkészítése

  1. Az epret tisztítsuk meg, és az édesítőkkel tegyük fel főni. Pároljuk 3-4 percig fedő alatt (így ereszt egy kis levet).
  2. A pudingport keverjük simára az almalében, és öntsük a forrásban lévő eperhez, amint megköt, húzzuk le a tűzről és borítsuk le folpack-kal, így nem fog bőrösödni.

Sütés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vegyük ki a tésztát a hűtőből, és szurkáljuk meg villával, majd a már felmelegedett sütőben süssük 10 percig. Ekkor öntsük rá az eperkrémet, és süssük további 25 percet. Hagyjuk legalább 1 órát hűlni.

Összeállítás

  1. A habtejszínt kezdjük felverni, amikor szilárdul, adjuk hozzá a vaníliás xilitet, majd a habfixet is. Én habzsákból nyomtam kicsi csúcsokat a kihűlt sütire, de egyben is rákenhetjük, majd egy kanál hátuljával lazán ütögetve is formázhatunk csúcsokat a tetejére.
  2. Tálalás előtt legalább 1 óráig tegyük hűtőbe.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28*28 cm
  • költség: 3200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 804
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

edan

Mióta szakács: 2012.11.12.
84 recept
hirdetés

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

430