r
Nosalty Logó

Csirkemáj velencei módra

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
8zsuzsa8
Csirkemáj velencei módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1176 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    439 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    682.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4144 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    757 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4136 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 294 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2728.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1676 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    890.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16576 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3028 micro
  • Kolin:
    1011 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16544 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 1176 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1426 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1424 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    17 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat a hártyáktól, erektől megtisztítjuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk, nagy gerezdekre vágjuk.
  3. A májat egy mélyebb tálba tesszük, meghintjük borssal, liszttel.
  4. Serpenyőben felforrósítjuk az olaj-vaj keveréket. Beleforgatjuk a májat, minden oldalán megpirítjuk.
  5. Kivesszük a májat, és tányérra tesszük.
  6. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a hagymát.
  7. Ha már színe van, felöntjük a vörösborral, hozzáadjuk a balzsamecetet és a zsályát. 3 percig együtt pároljuk.
  8. A hagymához adjuk a májat (ha levet engedett, azt is), és együtt további két percig pároljuk.
  9. Csak a tálalásnál sózzuk, mindenki saját ízlése szerint.
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9683
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 19.

Ajánló

Párolt zöldséggel, krumplipürével vagy egyszerűen egy szelet kenyérrel tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemáj velencei módra
8zsuzsa8 210 recept

Nem tudom, miért hívják Velencei májnak, de a családban így öröklődött. Velencében egészen másként csinálják. Nagy előnye viszont a gyorsasága. Elkészítését az utolsó percekre hagyhatjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek