r
Nosalty Logó

Cigány szelet

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Cigány szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
rántott ételek
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 636 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2543 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 127 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1784.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    917 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    740 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    679 micro
Összesen 636 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180 g

Zsír

  • Összesen
    130 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7139 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    740 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    342 mg
  • Foszfor
    2109 mg
  • Nátrium
    3670 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1382.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    573 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    275 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    411 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    730 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    2960 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    2714 micro
Összesen 2543 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3473 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 127 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikát megtisztítjuk, mossuk, csíkokra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, cikkekre vágjuk. Az egészet 2 ek forró olajban kb. 5 percig sütjük. Sóval, borssal és a majoránnával fűszerezzük. Felöntjük a paradicsommal és 125 ml vízzel, hozzákeverjük az instant levest. Felfőzzük, kb. 10 percig főzzük. Hozzákavarjuk az apróra vágott petrezselymet. Sóval, borssal és a paprikával fűszerezzük.
  2. A tojást kevés sóval elkeverjük. A húst, megmossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk, vékonyra potyoljuk, sóval, borssal fűszerezzük, az ajvárral vékonyan megkenjük. A hússzeleteket megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban, végén pedig a zsemlemorzsában. Majd 3-4 ek forró olajban oldalanként 4 perc alatt aranybarnára sütjük.
  3. A mártás 2/3-át egy tűzálló tálba öntjük, ráhelyezzük az elősütött húst, meglocsoljuk a maradék mártással, ráreszeljük a sajtot.
  4. 250 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 10 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 566
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 129652
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A paprikás mártást ízlés szerint ízesíthetjük csípős paprikakrémmel is. Friss lepénykenyérrel vagy rizzsel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek