Caponata 2. recept

Caponata 2.
Caponata 2.
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kedvenc olasz szakácskönyvemből származik ez a recept. Nyári estékre kiváló és könnyű vacsora.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Én ma köretnek készítettem, de nyáron egytálételnek is nagyon finom!

receptjellemzők

nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

szicíliai padlizsánragu, pikáns padlizsános ragu
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt 2 cm-es kockákra vágjuk, és besózva 30 percig állni hagyjuk. Majd lemossuk, és leszárítjuk.
  2. 90 ml olajat fehevítünk, és magas hőfokon a padlizsánt barnára sütjük. Kivesszük az edényből, és az olajat lecsöpögtetjük/ vagy papírral leitatjuk.
  3. Maradék olajban a hagymát és a zellert 5 perc alatt üvegesre sütjük. A paprikát és a fenyőmagot hozzáadva még 2 percig sütjük. Adjuk hozzá a paradicsomot (levével együtt), és kb. 10 perc alatt (lassú lángon) "szárazra" sütjük.
  4. Jól borsozzuk.
  5. Az ecetet és a cukrot hozzáadva még 2-3 percig pároljuk. Ekkor hozzákeverjük a padlizsánt, és az egészet kb. 5-6 perc alatt összeforraljuk. 
  6. Kóstoljuk, hogy elég borsos-e, és keverjük hozzá a petrezselymet..

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 044
elküldve: 1
receptkönyvben: 120
elkészítve: 0/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsci

Mióta szakács: 2010.06.16.
21 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Teo Lucius
Teo Lucius v, 2013-03-03 10:27

Koszke a receptet ,valami mennyei,maris a kedvencem! /icula piculat valtosztattam az eredeti recepten ,zeller helyet gombat voltam kenytelen hasznalni/

420