r
Nosalty Logó

Camembert-es spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Samy
Camembert-es spagetti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 709 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2835 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 283 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1751.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    765 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 709 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.2 g

Zsír

  • Összesen
    137.6 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7006.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    287 mg
  • Kálcium
    1371 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    1980 mg
  • Nátrium
    3060 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    905 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    994 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    896 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 2835 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    700.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 283 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bacont felszeljük csíkokra, a sajtot cikkekre vágjuk, majd feldobjuk a spagettit főni.
  2. A tejszínt folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, addig kevergetjük, míg el nem kezd kicsit besűrűsödni, közben sózzuk, borsozzuk. Elég sok sót és borsot kíván, fokozatosan fűszerezzük, míg ízlésünknek meg nem felel.
  3. A lecsöpögtetett, kifőtt spagettit ráborítjuk a tejszínre, és mielőtt összekevernénk, még egyszer sózzuk-borsozzuk a tésztát. Egy fakanállal összeforgatjuk a tejszínnel, majd 10 percet pihenni hagyjuk, hogy a spagetti kicsit magába szívja a tejszínt.
  4. Egy jénai tálba rakjuk a tészta harmadát, majd egyenletesen elosztjuk rajta a bacont és a sajtdarabokat, összesen 3 réteget csinálunk, a tetejére bacon és sajt kerül. Petrezselyemmel díszítjük.
  5. Berakjuk a sütőbe, és kb. 30 perc alatt készre sütjük. Akkor kész, ha a sajt már hártyás, illetve elkezd pirulni kissé a teteje.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 250
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 16739
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 09.

Ajánló

A bacont helyettesíthetjük sonkakockákkal is. A sütés utolsó 5 percében grillezhetjük is, ha van rá mód.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti receptet egy régi Fakanál magazinban olvastam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek