Borjúsült recept

1 adag
405
kcal
Borjúsült
Borjúsült
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vásároltam egy szép darab borjúhúst és ez lett belőle.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tálalhatjuk galuskával, rizzsel, tésztával, burgonyapürével.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

borjúhús citrommal, sült borjú
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra töröljük.
  2. A húst bedörzsöljük a sóval, borssal, rozmaringgal és zsályával.
  3. A forró olajban a csontokkal, a hagymával és a sárgarépával együtt a hús minden oldalát átsütjük.
  4. Felöntjük kb. ¼ l forró húslevessel, hozzaádjuk a citromszeletet.
  5. Majd 130 fokos, előmelegített sütőbe toljuk, majd 30 perc múlva a sütőt 160 fokra állítjuk és további 60-60 percig sütjük.
  6. Szükség szerint öntsünk hozzá levest, és a sültet gyakran locsolgassuk a szafttal.
  7. Félidőben a húst megfordítjuk.
  8. Ha a hús megpuhult, kivesszük a mártásból és melegentartjuk.
  9. A csontokat is kivesszük és eldobjuk.
  10. A sült szaftot felöntjük a maradék levessel és átpaszírozzuk, borral ízesítjük és tovább főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik, majd a hideg vajat hozzákeverjük.
  11. A húst felszeleteljük, és a mártással leöntve tálaljuk.

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 10 030
elküldve: 6
receptkönyben: 37
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1036 recept

Hozzászólások (1)

Legfrissebb cikkek

Ez aztán a tökös zöldség!
Ez aztán a tökös zöldség!
Az egyik legkarrieristább zöldség minden bizonnyal a sütőtök, hiszen nem semmi teljesítmény bébiétel-alapanyagból feljönni a sztárséfek őszi kedvencei közé!
A hét szakácsa: Redy
A hét szakácsa: Redy
Eheti kiemelt szakácsunk, Redy, alias Edit nagymamájától leste el a főzés csínját-bínját. Nem volt nehéz dolga, hiszen mentora egy egész Duna-parti üdülőnek főzött akkoriban.
Avokádót csak sósan! Vagy édesen?
Avokádót csak sósan! Vagy édesen?
Ha azt mondjuk, avokádó, mi jut eszedbe először? Persze, hogy a guacamole! A fűszeres, sós mártogatós. Itt az ideje, hogy felfedezd az avokádó édes oldalát is! (x)
Jófogások használtkávéfőző-vásárláshoz
Jófogások használtkávéfőző-vásárláshoz
Kávéfőzőt használtan? Miért ne! A Jófogáson tucatnyi márkás termék közül válogathatsz. Hogy melyiket vedd meg, abban pedig segítünk mi. (x)
405