Borjúsült recept

1 adag
405
kcal
Borjúsült
Borjúsült
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vásároltam egy szép darab borjúhúst és ez lett belőle.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tálalhatjuk galuskával, rizzsel, tésztával, burgonyapürével.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

borjúhús citrommal, sült borjú
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra töröljük.
  2. A húst bedörzsöljük a sóval, borssal, rozmaringgal és zsályával.
  3. A forró olajban a csontokkal, a hagymával és a sárgarépával együtt a hús minden oldalát átsütjük.
  4. Felöntjük kb. ¼ l forró húslevessel, hozzaádjuk a citromszeletet.
  5. Majd 130 fokos, előmelegített sütőbe toljuk, majd 30 perc múlva a sütőt 160 fokra állítjuk és további 60-60 percig sütjük.
  6. Szükség szerint öntsünk hozzá levest, és a sültet gyakran locsolgassuk a szafttal.
  7. Félidőben a húst megfordítjuk.
  8. Ha a hús megpuhult, kivesszük a mártásból és melegentartjuk.
  9. A csontokat is kivesszük és eldobjuk.
  10. A sült szaftot felöntjük a maradék levessel és átpaszírozzuk, borral ízesítjük és tovább főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik, majd a hideg vajat hozzákeverjük.
  11. A húst felszeleteljük, és a mártással leöntve tálaljuk.

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 9 718
elküldve: 6
receptkönyben: 37
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1026 recept

Hozzászólások (1)

Legfrissebb cikkek

Cukormentes muffinok a hétvégére
Cukormentes muffinok a hétvégére
Számomra a muffinok legfőbb értéke, hogy gyorsan, egyszerűen összedobhatók. Gyűjtöttem most nektek 8 db cukormentes változatot, próbáljátok ki őket a hétvégén uzsonnára!
Fürdőzzünk az olaszrizlingben!
Fürdőzzünk az olaszrizlingben!
Van az úgy, hogy annyira természetessé válik valaminek a jelenléte környezetünkben, hogy már fel sem kapjuk a fejünket nevének hallatán. Kimondom hát azt, hogy olaszrizling.
Irodai csiperkézés
Irodai csiperkézés
Egy nagy adag csiperke, három szerkesztő, és sok éhes ember az irodában. Az alapanyagot ajándékba kaptuk, aztán megfőztük, majd felfaltuk, és imádtuk.
405