Borjúsült recept

1 adag
405
kcal
Borjúsült
Borjúsült
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vásároltam egy szép darab borjúhúst és ez lett belőle.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tálalhatjuk galuskával, rizzsel, tésztával, burgonyapürével.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

borjúhús citrommal, sült borjú
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra töröljük.
  2. A húst bedörzsöljük a sóval, borssal, rozmaringgal és zsályával.
  3. A forró olajban a csontokkal, a hagymával és a sárgarépával együtt a hús minden oldalát átsütjük.
  4. Felöntjük kb. ¼ l forró húslevessel, hozzaádjuk a citromszeletet.
  5. Majd 130 fokos, előmelegített sütőbe toljuk, majd 30 perc múlva a sütőt 160 fokra állítjuk és további 60-60 percig sütjük.
  6. Szükség szerint öntsünk hozzá levest, és a sültet gyakran locsolgassuk a szafttal.
  7. Félidőben a húst megfordítjuk.
  8. Ha a hús megpuhult, kivesszük a mártásból és melegentartjuk.
  9. A csontokat is kivesszük és eldobjuk.
  10. A sült szaftot felöntjük a maradék levessel és átpaszírozzuk, borral ízesítjük és tovább főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik, majd a hideg vajat hozzákeverjük.
  11. A húst felszeleteljük, és a mártással leöntve tálaljuk.

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 10 479
elküldve: 7
receptkönyben: 38
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1066 recept

Hozzászólások (1)

Legfrissebb cikkek

Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Tény, hogy egyre hidegebbek a napok, és ahogyan a tartalmasabb, melengetőbb ételek felé fordulunk, úgy nő az érdeklődés a komolyabb vörösborok iránt.
A kávé és a sütemény harmóniája
A kávé és a sütemény harmóniája
Egy csésze kávé mellé mi lehetne finomabb, mint egy ízében hozzá illő sütemény? De vajon melyik kávétípushoz milyen aromák illenek? Az Omnia segítségével utánajártunk. (x)
Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj fontos hozzávalója ételeink nagy részének. Ezerféle színű és állagú olajjal találkoztunk már, de mikor melyiket használjuk?
405