r
Nosalty Logó

Bolognai rakott burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Bolognai rakott burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 683 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2731 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1254.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5805 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 683 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.5 g

Zsír

  • Összesen
    176.5 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    666 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5019.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    1329 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    1907 mg
  • Nátrium
    1326 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1350.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    606 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    323 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    467 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1550 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    23220 micro
  • Lut-zea
    457 micro
Összesen 2731 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1049 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és nagyon vékony szeletekre vágjuk, majd egy vajjal kikent tűzálló tálba rendezzük, és megszórjuk sóval.
  2. A hagymát, fokhagymát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk, majd a forró olajban megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, és állandó kavarás mellett kb. 5 percig sütjük.
  3. Felöntjük a paradicsomlével, és felfőzzük. Sóval, borssal, Cayenne borssal és a fűszerekkel ízesítjük. A mártást a burgonyára öntjük.
  4. A paradicsomokat megmossuk, szeletekre vágjuk, és elrendezzük a darált húsra.
  5. Az egészet bekenjük a crème fraîche-sel, és megszórjuk a sajttal.
  6. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 50-60 percig sütjük. Majd megszórjuk a reszelt mozarellával, és további 10 percig sütjük.
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 687
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 101960
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A rakott burgonya olaszos változata.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!