r
Nosalty Logó

Bárányragu paprikával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Bárányragu paprikával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 775 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 5440 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    57.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1653.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    968 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    837 micro
  • β-crypt
    134 micro
  • Likopin
    3137 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 775 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    294.2 g

Zsír

  • Összesen
    403.1 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    158 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11571.8 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    337 mg
  • Kálcium
    586 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    600 mg
  • Foszfor
    3180 mg
  • Nátrium
    6774 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    2691.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    546 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    37 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    993 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    112 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    557 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    5856 micro
  • β-crypt
    937 micro
  • Likopin
    21960 micro
  • Lut-zea
    1461 micro
Összesen 5440 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    580 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst vágjuk nagyobb kockákra, és kicsit pirítsuk meg az olajon, szedjük ki egy tányérra.
  2. A bacont meg a fokhagymát finomra vágva pirítsuk a visszamaradt olajon. Rakjuk vissza a húst, és pirítsuk tovább. Öntsük fel a borral, főzzük 1-2 percig. Sózzuk, fűszerezzük az oregánóval, paprikával, chilipehellyel meg a kurkumával. Adjuk hozza az egész paradicsomot, amit a kezünkkel picit szétnyomkodtunk. Kis lángon, lefedve 45-60 percig főzzük, amíg a hús megpuhul.
  3. Amíg a hús fő, megpucoljuk a burgonyát, nagyobb darabokra vágjuk. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, vastagabb csíkokra vágjuk.
  4. Amikor a hús puha, adjuk hozza a burgonyát, főzzük félpuhára. Végül rakjuk bele a paprikát, és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 927
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 16.

Ajánló

Friss, ropogós kenyérrel tunkoljuk a szaftját.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mostanában Lidia Bastianich műsorát nézem a tv-ben. A kedvenc epizódom, amikor az anyukájával főzött, azt hiszem, karfiollevest. Egyszer aztán úgy jártam, hogy az egyik étel megtetszett, és beírtam a gugliba, de nem volt sehol a recept. Valószínű, hogy amiért az ingyenes csatornán látható a sorozata, a szakácskönyvéből tartják fenn a műsort. Ebből tanulva legközelebb készültem, és papír meg toll már kéznél volt, hogy gyorsan leírjam a receptet. Kicsit azért át kellett alakítsam, az itthon található alapanyagokat használva.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek